A A A

Parkeren en bergruimte

U kunt bij ons ook bergruimte of een parkeergelegenheid kopen of huren. Dichtbij uw huis of bedrijf. Zeker bij parkeren is het aanbod ruim. Geen wachtlijsten, geen vergunning, geen parkeermeters meer!

Wij verhuren garageboxen en parkeergelegenheid in overdekte garages en op niet overdekte parkeerplaatsen.

Bergruimte huren of kopen

De bergruimte wordt vaak verhuurd of verkocht door onze bedrijfsmakelaars maar ook particulieren kunnen de ruimten huren of kopen. Per bergruimte in ons aanbod is aangegeven met wie u contact op kunt nemen.

Parkeerplek huren of kopen

U kunt parkeerplekken niet van te voren bezichtigen, alle informatie vindt u in de advertentie. Past een parkeerplek uit ons aanbod bij uw wensen? Neem een optie via de knop 'Reageer'.  We houden de plek 3 werkdagen voor u vast. In deze periode ontvangen wij graag de volgende gegevens van u:

  • Voor personen: een kopie van uw kentekenbewijs, geldige legitimatie en uw inkomensgegevens.
  • Voor bedrijven: een kopie van een geldig legitimatiebewijs van de tekenbevoegde, een kentekenbewijs en een uittreksel uit het Handelsregister. Dit uittreksel kunt u aanvragen bij de Kamer van Koophandel.

U kunt deze gegevens uploaden via onze aanbodsite. 

Wij controleren uw gegevens en uw kredietwaardigheid. Op basis van deze informatie kunnen wij u als kandidaat weigeren. Wij hoeven u niet te vertellen waarom wij u weigeren.

Als alles in orde is ontvangt u van ons een huuraanbieding per mail. Als u deze aanbieding accepteert maken wij een afspraak met u over het tekenen van de huurovereenkomst en het in ontvangst nemen van het toegangsmiddel (bijvoorbeeld een sleutel of druppel).

De huurperiode voor een parkeerplek is minimaal 6 maanden. Daarna is de huur per maand opzegbaar. 

BTW-tarief

De huurprijs van een parkeerplek is exclusief BTW. Huurt u een parkeerplek in het gebouw waar u woont? Dan betaalt u geen BTW. In de meeste andere gevallen betaalt u het standaard BTW-tarief, maar er zijn uitzonderingen. De regels over BTW-tarieven voor parkeerplekken vindt u op de website van de Belastingdienst.  

Parkeervergunning vraagt u aan bij de gemeente

De gemeente bepaalt de regels voor de aanvraag van een parkeervergunning. U krijgt alleen een parkeervergunning als u voldoet aan deze 2 voorwaarden:

  • Uw woning heeft geen eigen parkeerplek, én
  • Er is geen parkeerplek te huur in uw buurt

Wilt u een parkeervergunning aanvragen bij de gemeente? Dan controleert Ymere of u een plek kunt huren in een parkeergarage of op een parkeerterrein in de buurt. Is er geen plaats meer vrij? Dan ondertekenen wij voor u een verklaring 'Geen eigen parkeergelegenheid'.

Let op: wij mogen de verklaring alleen ondertekenen als er geen plekken vrij zijn. Het mag niet als u geen parkeerplek wil huren of als u de parkeerplek te duur vindt.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u weten of er plek is in de parkeergarage of het parkeerterrein in uw gebouw? Mail dan naar parkeren@ymere.nl.