A A A
hoofdimpressie

Verwacht op WoningNet

Compact wonen op leuke plek in Amsterdam Oost

Wonen in een sociale huurwoning op een mooie plek in Oost? Niet zomaar een woning, maar in een comfortabel nieuwbouwappartement? Binnenkort kun je reageren op De Eenhoorn. Dit bijzondere project wordt door Ymere ontwikkeld. De 300 appartementen zijn namelijk compact, maar fijn.

Bijzonder gebouw met ruimtes om te delen

En wat het echt bijzonder maakt is dat het gebouw een paar gemeenschappelijke ruimtes heeft die je samen deelt. Deze ruimtes zijn met extra veel aandacht en zorg ontwikkeld. Zoals een prettige huiskamer-lobby, een rustige daktuin en een gemeenschappelijke wasruimte. De eerste woningen zijn in 2020 klaar om bewoond te worden.

Lobby

Compact wonen

Wat is compact wonen in De Eenhoorn?

De meeste woningen in De Eenhoorn zijn tussen 32 en 50m2. Heel geschikt voor starters of bewoners die toe zijn aan een gelijkvloerse woning. Ook zijn er ruimere woningen van ruim 80 m2 voor als je een gezin hebt. Wanneer je compacter woont, heb je een compleet huis met een eigen buitenruimte. Het grote verschil is dat je niet altijd een wasmachine-aansluiting hebt, of een extra werkkamer bijvoorbeeld. Daarvoor is er een gemeenschappelijke wasruimte en zijn er gedeelde ruimten in het pand. Dat maakt wonen in De Eenhoorn een beetje anders dan anders. In je woning heb je alles wat je graag privé houdt in huis. En andere dingen deel je. Zo leer je ook vanzelf je buren wat beter kennen en dat zorgt voor een prettige woonomgeving.

Kiezen voor comfortabel wonen ook in de toekomst

De Eenhoorn is er ook voor bewoners die graag gelijkvloers (gaan) wonen. Wanneer je kiest voor gemak dan kun je in De Eenhoorn zorgeloos en fijn wonen. Nu en in de toekomst. De lift brengt je met je boodschappen naar boven. Je geniet van het buitenleven in de gemeenschappelijke tuinen, zonder dat je omkijken hebt naar het onderhoud. Wel de lusten, maar niet de lasten zeg maar. En in de gedeelde ruimtes ontmoet je je buren. Dat biedt ruimte voor een gezellig praatje.

markt
Oostpoort-eenhoorn

De buurt

Mooie locatie vlakbij het Amstel Station

De Eenhoorn ligt in het hart van Amsterdam Oost vlakbij het Amstel Station. Je hebt er veel voorzieningen in de directe omgeving:

 • Amstel Station voor tram, bus, metro en trein ligt op 10 minuten lopen of 4 minuten op de fiets
 • De Vomar, Lidl en huisartsenpraktijk Frankendael zijn een paar minuten lopen
 • Winkels van Oostpoort vind je op 5 minuten fietsen
 • Park Frankendael ligt op 5 minuten fietsen
 • De Dappermarkt en het Oosterpark liggen op 7 minuten fietsen

Groene buitenruimte

De straten rond De Eenhoorn zijn autoluw en er komt een autoloze speelstraat die tussen de verschillende woonblokken ligt. Het wordt zo een lekker rustig buurtje waar je rustig buiten kunt wandelen en kinderen veilig kunnen spelen. De openbare ruimte rondom de gebouwen wordt met veel groen, zorg en kwaliteit ingericht. In de gemeenschappelijke binnentuin komen mooie bomen en sierbeplanting die het hele jaar mooi is om naar te kijken. En er is voor bewoners een fraaie daktuin voor leuke, rustige buitenactiviteiten. Alle gemeenschappelijke buitenruimtes worden door De Eenhoorn beheerd en onderhouden. Daar heb je dus verder geen omkijken naar.

Compacte woning
Ruimer appartement

De appartementen

De appartementen en studio's

De Eenhoorn biedt straks prettige woningen voor iedereen die wat comfortabeler en/of gelijkvloers zou willen wonen. Dat zie je ook in het gevarieerde aanbod van de appartementen terug. Dit zijn enkele kenmerken van de woningen:

 • De meeste woningen zijn tussen 32 en 50m2
 • De appartementen hebben tussen 1 en 4 kamers
 • Er zijn een paar gezinswoningen van 86m2
 • Deze woningen hebben ook een berging in de parkeerkelder
 • Alle basisbehoeften zoals een woon-/slaapkamer, keuken, badkamer en toilet heb je in de woning
 • Alle woningen hebben een buitenruimte
 • De woningen zonder wasmachineaansluiting kunnen wassen in de gedeelde wasruimte
 • Er is een aparte ruimte in de huiskamer-lobby die bewoners kunnen gebruiken als ze tijdelijk wat meer ruimte nodig hebben
 • De maisonette woningen die uit 2 woonlagen kom je alleen voor in aanmerking als je een (klein) gezin hebt

Plattegronden

Download de plattegronden (pdf)

Wasmachines die je deelt

Samen dingen delen is tegenwoordig steeds normaler. Denk maar aan een deelauto of de ov-fiets. Met die gedachte komt er ook een gedeelde wasruimte in De Eenhoorn:

 • Er komt een gedeelde wasruimte per woonblok. Handig, want je hoeft geen wasmachine of droger te kopen, te verhuizen en/of te onderhouden
 • Elke wasruimte krijgt een aantal professionele wasmachines, die niet alleen beter maar ook sneller wassen
 • Er zijn voldoende wasmachines en drogers zodat je altijd wel een plekje kunt vinden. Anders kan je ze ook reserveren
 • De gezinswoningen krijgen wel een eigen wasmachineaansluiting, omdat gezinnen nu eenmaal flink wat meer te wassen hebben

Extra huiskamer en meer....

Iedereen heeft wel eens behoefte aan wat extra ruimte, als je een etentje geeft bijvoorbeeld. Daar is in de Eenhoorn aan gedacht:

 • Er is een extra ruime lobby met een prettig huiskamergevoel en Wifi
 • Er is ook een afgescheiden ruimte die door bewoners te gebruiken is. Als werkplek of als hobbyruimte bijvoorbeeld
 • De gemeenschappelijke ruimtes worden beheerd door de gastheer/-vrouw zodat het goed onderhouden blijft en ook netjes en veilig is

binnentuin eenhoorn

Reageren

Reageren via WoningNet

Als de verhuur is gestart kun je via WoningNet reageren op de beschikbare woningen. We verwachten dat je tweede helft 2019 kunt reageren op WoningNet. Voorwaarde is wel dat je in aanmerking komt voor een sociale huurwoning en staat ingeschreven op WoningNet.

Hier kun je meer lezen over wanneer je in aanmerking komt >

Op de hoogte blijven?

Wil je weten wanneer de appartementen in De Eenhoorn op WoningNet komen? Schrijf je in via de inschrijfbutton.

Ik wil mij aanmelden

Wist je dat?

Als je een sociale huurwoning van Ymere achterlaat, je misschien wel sneller in aanmerking komt?

Kijk hier of dat ook voor jou geldt>>

Vragen en contact

Heb je nog vragen over dit bijzondere project? Dan kun je contact opnemen met Verhuur & Wonen

Mail: eenhoorn@ymere.nl