A A A
10472_INBO_Almere_AI_HR_20181123

Wonen in Kimwierde

40 nieuwe sociale huurwoningen

Vlakbij het centrum van Almere Haven realiseert Ymere 40 nieuwe sociale huurwoningen in de wijk De Wierden. Alle appartementen hebben een balkon of terras en een berging op de begane grond. Omdat er een lift is, zijn deze woningen ook heel geschikt voor ouderen.

De ligging is perfect: omringd door groen, aan het Gooimeer, vlakbij het centrum van de Haven met winkels, lunchrooms en restaurantjes. De bouw is eind 2018 van start gegaan. De oplevering wordt eind 2019 verwacht.

De woningen komen eind maart 2019 op Woningnet.

Start bouw

Begin december vierden we de start van de bouw van Kimwierde. Hier waren ook een aantal buurtbewoners die aangaven best te willen verhuizen. Bekijk hier hun reactie.

De appartementen

De kenmerken op een rij

  • 40 3-kamerappartementen.
  • Oppervlakte varieert tussen de 65 en 77 vierkante meter m². Dit is inclusief een ruime hal.
  • Alle appartementen hebben een balkon of terras.
  • Alle appartementen hebben een berging op de begane grond.
  • 1-2 persoons huishoudens.
  • De oplevering staat gepland voor eind 2019.
  • Om het gebouw ligt een park dat opnieuw wordt ingericht.

Bekijk hier de voorbeeldplattegronden

De definitieve plattegronden kunnen hiervan afwijken.

 

fam. blokker

Piet en Annemarie Blokker verruilden eerder hun eengezinswoning van Ymere voor een appartement. Bekijk hier hoe ze dat bevalt:

IMG_2658
IMG_2662

Interesse

Woningnet

U moet ingeschreven staan als woningzoekende bij de gemeente Almere om een sociale huurwoning te kunnen huren. U kunt zich inschrijven en reageren via de website van Woningnet Almere.

Bewoners uit Almere Haven kunnen voorrang krijgen als zij reageren op een woning in Kimwierde. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de voordeelregeling? De voorwaarden staan op de website van WoningNet. Komt u in aanmerking voor de voordeelregeling? Dan krijgt u automatisch voorrang als u bij uw reactie het vinkje voordeelregeling aanzet.

Beperkt aanbod op Woningnet

Let op: niet alle woningen worden aangeboden via Woningnet. De kans is groot dat een aantal woningen niet meer beschikbaar is. Dit zijn de meest gewilde woningen en liggen op de bovenste 3 verdiepingen met uitzicht over de dijk en het water. Deze woningen worden zeer waarschijnlijk toegewezen aan voorrangskandidaten uit de omliggende wijk. De woningen die nog beschikbaar zijn, worden eind maart geadverteerd op Woningnet

Sociale woning huren

Uw inkomen, met hoeveel mensen u in de woning gaat wonen en uw leeftijd, bepalen tot welk bedrag u een sociale huurwoning mag huren. Deze regels zijn vastgesteld door de overheid en zorgen er voor dat dat huurders met een lager inkomen niet te veel huur betalen.

Huishouden Inkomen tot en met ** Maximale netto huurprijs **
1 persoon € 22.700 € 607,46
2 personen € 30.825 € 607,46
3 of meer personen € 30.825 € 651,03

Krijgt u AOW en huurt u met 2 personen of meer een woning? Dan is de grens € 30.800.

Is uw inkomen hoger dan €30.400? Huishoudens met een inkomen tot maximaal € 42.436 kunnen in aanmerking komen. Uw netto huurprijs is dan maximaal tussen de € 607,46 en € 720,42.

**Prijspeil per 1-1-2019

Let op: het inkomen van inwonende kinderen telt niet mee. Inwonende kinderen tellen wel mee voor het aantal personen in uw huishouden.

Kimwierde 2
Kimwierde 3

Contact

Vragen?

Neem dan contact op met Daniella Gabriel, woonmakelaar Ymere. Zij is bereikbaar (dinsdag tot en met vrijdag) via 020 555 12 45, 06 523 464 58 en via de email d.gabriel@ymere.nl

Wooncoach beschikbaar

Er komt veel kijken bij een verhuizing. Mensen die willen verhuizen maar extra begeleiding nodig hebben, kunnen gebruik maken van een wooncoach. Voor Ymere in Almere is dit Astrid Visscher. Zij is bereikbaar via 088 – 00 232 00 en wooncoachalmere@de-alliantie.nl

Nieuwsbrief

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Ik wil mij aanmelden voor de nieuwsbrief