A A A
Mientekade Blok a,b,c en bouwplaats

Mientekade

Wonen aan de Mientekade

Mientekade is een nieuwbouwproject in Halfweg en omvat in totaal 5 gebouwen. Deze gebouwen met lift zijn kleinschalig van opzet en bestaan uit 4 of 5 woonlagen. Het hele nieuwbouwproject bestaat uit 2 fasen. De eerste fase is inmiddels opgeleverd. Op dit moment worden de woongebouwen van de tweede fase gebouwd. De bouw is eind 2018 gestart en de oplevering is begin 2019.

Afbeelding

Op de foto zijn de gebouwen van de eerste fase te zien. De twee gebouwen (blok D + E) die nu gebouwd worden, komen rechts in de afbeelding waar nu de bouwkeet staat.

In 2019 tweede fase

Inmiddels zijn de 30 sociale huurappartementen van de eerste fase verhuurd en het Medisch Centrum in gebruik. Eind 2018 is Ymere gestart met de bouw van de appartementen in de tweede fase. Dit zijn 14 sociale huurappartementen voor mensen van 65 jaar of ouder. Daarnaast komen er ook 18 vrijesector huurappartementen beschikbaar voor een brede groep mensen.

Energiezuinige appartementen

In de nieuwbouwblokken op de Mientekade komen levensloopbestendige appartementen. Aan nieuwbouw worden hoge eigen gesteld. Ook op het gebied van energiebesparing. Dat betekent dat u straks in een energiezuinig appartement woont. En in de gebouwen kunt u gebruik maken van de volgende voorzieningen;

  • De gebouwen hebben een lift
  • De algemene toegangsdeuren in het complex zijn elektrisch
  • Er zijn scootmobiel aansluitpunten aanwezig in de gemeenschappelijke ruimte

In de woningen:

  • Elektra in de berging is aangebracht vanuit de woning
  • Thermostatische kraan in de badkamer
  • Warmteterugwinsysteem dat zorgt voor gezonde ventilatie in de woning. Bovendien zorgt het systeem voor energiebesparing
balkon met uitzicht mientekade
Blokfoto-Mientekade
Mientekade-binnen

De appartementen

Ruime appartementen

De appartementen van de tweede fase krijgen ook 3 kamers (2 slaapkamers) en zijn circa 70 - 90 m2 (GBO). De woningen krijgen een balkon met uitzicht op de polder en een aparte berging op de begane grond. Het gebouw is kleinschalig van opzet, terwijl door de paviljoenachtige bouw u geniet van uw privacy.

Medisch Centrum Halfweg

Er is ook een gezondheidscentrum aanwezig waar u terecht kunt voor specialismen zoals een huisarts en een fysiotherapeut. Dit gezondheidscentrum is kort geleden opgeleverd en in gebruik genomen.

Mientekade gans
Mientekade, 2 vrouwen en kind bij patisserie
omgeving mientekade

Halfweg

Wonen in het groen aan het water

Mientekade ligt in een rustige omgeving in Halfweg. Een dorpse omgeving die uitstekend bereikbaar is.

Recreatiegebied Spaarnwoude

Vlakbij ligt het recreatiegebied Spaarnwoude, waar zowel jong als oud kan genieten van rust, ruimte, groen en water.

Halfweg

De naam van het dorp Halfweg, zegt het al: het dorp ligt halverwege Amsterdam en Haarlem. Een ideale uitvalsbasis naar Amsterdam, Haarlem of naar het strand. U woont in een dorp waar u terecht kunt voor alle voorzieningen. Het is er kleinschalig en overzichtelijk.

Voorzieningen

In Halfweg of in het grotere en aangrenzende Zwanenburg vindt u allerlei voorzieningen. Zoals winkels voor de dagelijkse boodschappen, kledingzaken, horecagelegenheden, scholen en sportverenigingen. Bovendien komt er nog een outletcenter in Halfweg. De ideale plek dus voor uw toekomstige woning.

Mientekade fietsen dijk
omgeving_Halfweg-1516
uitzicht mientekade

Reageren

Reageren?

In het nieuwbouwproject de Mientekade worden 14 toekomstbestendige sociale huurappartementen gebouwd voor bewoners van 65 jaar of ouder. Daarnaast worden er ook 18 vrije sector huurappartementen voor een brede groep mensen. Mensen die een woning achterlaten van Ymere en voldoen aan de voorwaarden hebben mogelijk recht op voorrang op een woning.

WoningNet sociale huurappartementen

De sociale huurwoningen worden aangeboden via de WoningNet. Voor de woningen die in 2019 worden gebouwd, komt er nog een advertentie op WoningNet. Een inschrijving bij WoningNet is dus noodzakelijk om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning in de gemeente Haarlemmermeer, waar Halfweg sinds kort onder valt.

Vrije sector huurappartementen

Het is nog niet bekend of de vrije sector huurappartementen via WoningNet of de eigen website van Ymere aangeboden worden. De huurprijzen zijn nog niet bekend.

Woonkans

Hoe langer u ingeschreven staat op WoningNet, hoe meer u kans maakt om bovenaan de lijst te komen voor een sociale huurwoning. Woont u in Halfweg of laat u een grote woning van Ymere achter? Dan kunt u voorrang hebben op een woning in de Mientekade

Uw inkomen moet wel passend zijn bij de sociale huurwoningen. Dat geldt ook voor de vrije sector huurwoningen. Dit wordt passend toewijzen genoemd.

Lees hier meer over passend toewijzen >>

Passend toewijzen

Uw inkomen moet wel passend zijn bij de sociale huurwoningen. Dat geldt ook voor de vrije sector huurwoningen. Dit wordt passend toewijzen genoemd.

Lees hier meer over passend toewijzen >>

Meer kans met de Verhuisregelingen?

Bent u huurder van Ymere en laat u een grote eengezinswoning achter in Halfweg of omliggende gemeentes? Hier kunt u zien wat voor u de mogelijkheden zijn om te verhuizen met een verhuisregeling>>

Interesse

Wilt u op de hoogte gehouden worden over de sociale huur- of vrije sector huurwoningen in Mientekade? Schrijft u zich dan in via het belangstellingsformulier in en wij informeren u wanneer u kunt reageren.

Ik wil mij aanmelden

Vragen?

Neem dan contact op met Annemarie Hamersma of Yvonne Olsen, woonmakelaars van Ymere. Zij zijn bereikbaar via:

Neem dan contact op met Annemarie Hamersma of Yvonne Olsen, woonmakelaars van Ymere. Zij zijn bereikbaar via