A A A
overzicht maquette homepage

Mientekade

Wonen aan de Mientekade

Mientekade is een nieuwbouwproject en omvat in totaal 5 gebouwen. Deze gebouwen met lift zijn kleinschalig van opzet en bestaan uit 4 of 5 woonlagen.

Het hele nieuwbouwproject bestaat uit 2 fases. De eerste fase is in het najaar van 2018 opgeleverd.

In 2019 tweede fase

Inmiddels zijn de sociale huurappartementen van de eerste fase verhuurd. Eind 2018 en begin 2019 start Ymere met de bouw van de appartementen in de tweede fase. Voor de sociale huur worden er 14 appartementen klaargemaakt.

Voor 65 jaar of ouder

In de nieuwbouwblokken op de Mientekade komen toekomstbestendige appartementen. In het nieuwbouwblok dat nu wordt gebouwd, komen huurwoningen voor mensen van 65 jaar of ouder.

In de woongebouwen:

  • De gebouwen hebben een lift
  • De algemene toegangsdeuren in het complex zijn elektrisch
  • Scootmobiel aansluitpunten aanwezig in de gemeenschappelijke ruimte

In de woningen:

  • Elektra in de berging is aangebracht vanuit de woning
  • Thermostatische kraan in de badkamer
  • Warmteterugwinsysteem dat zorgt voor gezonde ventilatie in de woning. Bovendien zorgt het systeem voor energiebesparing.
Mientekade 1165 LP Halfweg 005
Mientekade appartementen
Mientekade overzichtkaartje

De appartementen

Ruime appartementen

De appartementen van de laatste fase krijgen ook 3 kamers. De woningen krijgen een balkon en een aparte berging op de begane grond. Het gebouw is kleinschalig van opzet, terwijl door de paviljoenachtige bouw u geniet van uw privacy.

Gezondheidscentrum

Er is ook gezondheidscentrum waar u terecht kunt voor  specialismen zoals een dokter en een fysiotherapeut.

Wist u dat??

Huurt u momenteel een sociale huurwoning in de gemeente Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude? Kijk hier verder of u misschien in aanmerking komt voor een interessante regeling zoals bijvoorbeeld De Woonswitch die u verder helpt te verhuizen naar de Mientekade.

Highres-Jur10april2015_Halfweg-1698
Mientekade gans
mientekade restaurant

Halfweg

Wonen in het groen aan het water

Mientekade ligt in een rustige omgeving in Halfweg. Een dorpse omgeving die uitstekend bereikbaar is.

Recreatiegebied Spaarnwoude

Vlakbij ligt het recreatiegebied Spaarnwoude, waar zowel jong als oud kan genieten van rust, ruimte, groen en water.

Halfweg

De naam van het dorp Halfweg, zegt het al: het dorp ligt halverwege Amsterdam en Haarlem. Een ideale uitvalsbasis naar Amsterdam, Haarlem of naar het strand. U woont in een dorp waar u terecht kunt voor alle voorzieningen. Het is er kleinschalig en overzichtelijk.

Voorzieningen

In Halfweg of in het grotere en aangrenzende Zwanenburg vindt u allerlei voorzieningen. Zoals winkels voor de dagelijkse boodschappen, kledingzaken, horecagelegenheden, scholen en sportverenigingen.  Bovendien komt er nog een outletcenter in Halfweg.

Mientekade Halfweg (15)
Mientekade Halfweg (21)

Reageren

Reageren?

In nieuwbouwproject Mientekade worden toekomstbestendige appartementen gebouwd voor bewoners van 65 jaar of ouder.

WoningNet en dé Woon Switch

De sociale huurwoningen worden aangeboden via de WoningNet en dé Woon Switch. Voor de woningen die in 2019 worden gebouwd, komt er nog een advertentie op WoningNet. Dat zal naar verwachting in het begin van het nieuwe jaar worden. Een inschrijving bij woningNet is dus noodzakelijk om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning in de gemeente Haarlemmermeer waar Halfweg sinds kort onder valt.

Woonkans

Hoe langer u ingeschreven staat op WoningNet, hoe meer u kans maakt om bovenaan de lijst te komen. De wachttijd voor een seniorenwoning in Halfweg is ongeveer 7 jaar. Woont u in Halfweg? Dan kunt u voorrang hebben op een woning in Mientekade

Uw inkomen moet wel passend zijn bij de woning. Dit wordt passend toewijzen genoemd.

Lees hier meer over passend toewijzen >>

Meer kans met de Woonswitch

Huurt u een sociale huurwoning in de gemeente Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude? Dan kunt u misschien verhuizen naar de Mientekade. U hoeft dan niet te reageren via WoningNet. Reageert u via de Woonswitch? Dan kijken we waarom u in aanmerking wilt komen. En ook kijken we naar de woning die u achterlaat.

De Woonswitch interessant voor u? Lees hier verder >>

Ymere huurder

Bent u huurder van Ymere en laat u een grote eengezinswoning achter in Halfweg of omliggende gemeentes? Neem dan contact op met Ymere. De makelaar Robert Hagemann helpt u graag verder.

Contact

Heeft u vragen over deze huurwoningen?

Dan kunt contact opnemen met Match en Markt via: 088 000 89 00 match_markt@ymere.nl