A A A
Overhoeks Exterieur

Home

Overhoeks

Aan de noordoever van het IJ wordt gebouwd aan Overhoeks. Dit is een nieuw woongebied op een beeldbepalend stukje Amsterdam waar het centraal Station, De Adam Toren, Eye en het havengebied de skyline vormen. De stad ligt letterlijk aan je voeten.

Sociale huurwoningen in Overhoeks

Wil je ook in Overhoeks wonen, maar dan wel in een betaalbaar huurhuis? Ymere bouwt 133 sociale huurwoningen verdeeld over 2 gebouwen. Deze nieuwbouw studio's worden naar verwachting halverwege 2019 aangeboden via WoningNet.

Meer weten over Overhoeks? Lees hieronder verder.

Project-buiten- Overhoeks (36)
Project-c- Overhoeks (38)
Project-r-Overhoeks Exterieur 2

Het project

Eerste twee fases van Overhoeks

Overhoeks is vernoemd naar de overdwars geplaatste toren van Shell, direct tegenover het Centraal Station en net voor de opkomende Van der Pekbuurt. Het Residentiele Kwartier waar het rustig en statig wonen is, vormt de eerste fase van Overhoeks. En nu wordt gewerkt aan de tweede fase De Strip. Dat is de internationale, culturele en dynamische zone met het Filmmuseum Eye en de Adam Toren.

Overhoeks uitgebreid met fase 3

Deze bijzondere plek wordt nu ook uitgebreid met Overhoeks fase 3 met in totaal circa 1.800 woningen. Ymere zorgt in deze fase voor de bouw van de sociale huurwoningen. Ymere werkt hiervoor samen met Amvest en de Gemeente Amsterdam.

Prachtig woongebied

De werkzaamheden om van Overhoeks fase 3 een prachtig woongebied te maken zijn gestart. Alle gebouwen krijgen een speels ontwerp waar het groen haar weg vindt tussen de gebouwen door. Het groen in de wijk wordt ontworpen als kleine stadsparkjes. De binnentuinen en het groen versterken het ruimtelijk gevoel in de wijk. Je komt duidelijk een groen en comfortabel verblijfsgebied binnen; auto’s zijn hier op bezoek.

Aan het IJ.com

Wil je weten wat er gebeurt aan het IJ en wat dit gebied allemaal te bieden heeft? Bezoek dan ook de website www.aanhetij.com. Daar lees je alles over deze bijzondere plek.

Start bouw met 133 sociale huurwoningen

Ymere is met de bouw gestart van de eerste twee gebouwen. De 133 sociale huurwoningen worden verdeeld over deze twee gebouwen en komen in het hart van de wijk. De stijlvolle entree is een binnenkomer om trots op te zijn. Het interieur krijgt een fraai design. Als je de trap neemt, dan komt het interieur helemaal tot haar recht. Als je zware boodschappen hebt, hoog woont of minder mobiel bent, dan kun je ook gebruikmaken van de lift.

Gemeenschappelijke binnentuin

Tussen de twee gebouwen met 7 woonlagen komt een gemeenschappelijke binnentuin. De tuin krijgt een stijlvol ontwerp en is ingericht met zithoekjes waar je heerlijk rustig kunt zitten. Dit samen vormt één geheel met de andere moderne en open vormgegeven gebouwen.

a-pontje-Project -Overhoeks (27)
Eye-overhoeks
Omgeving-Project Overhoeks

De locatie

De stad dichtbij

Vanaf het Centraal Station pak je gemakkelijk de trein, tram of bus. Wat de plek nog bijzonderder maakt is de unieke kans die er ligt om deze nabijheid van stedelijkheid te combineren met een bijna serene rust. Je hoort het geroezemoes van de stad op de achtergrond en bent echt weg even uit alle hectiek. En toch sta je in een paar minuten midden in het bruisende Amsterdam.

Publiekstrekkers en de ligging aan het IJ

Als je de deur uitstapt loop je binnen enkele minuten naar de grote publiekstrekkers zoals Filmmuseum EYE en de ADAM Toren. Ga je een hapje eten of een borrel drinken in de stad? Met de pont ben je zo aan de overkant van het IJ. In de stad is er altijd wat te beleven. Het bruist en leeft 24/7. Maar als je deze wijk binnenkomt, kom je tot rust met ruimte, groen en stilte om je heen.

Hier is het ontspannen wonen in een woonomgeving waar koop en (sociale) huur appartementen op een prettige manier samengaan.

Dagelijkse boodschappen

Houd je van kokkerellen? Je dagelijkse boodschappen doe je op de markt in de Van der Pekstraat (op woensdag, vrijdag en zaterdag). Nog geen drie minuten fietsen en altijd verse ingrediënten op tafel. Aan het Mosveld - ongeveer 6 minuten fietsen - vind je DEEN en Albert Heijn.

De geschiedenis

De plek waar Overhoeks komt heeft een rijke geschiedenis. Vanaf 1913 streek de Bataafsche Petroleum Maatschappij (het latere Shell) neer. Eerst had Shell een klein laboratorium. Het bedrijf breidde zich steeds verder uit. In 2005 startte Shell de bouw van het Shell Technology Centre Amsterdam. In 2009 verhuisde Shell naar deze nieuwbouw in Overhoeks. In de tussentijd werd de grond gesaneerd en voorbereid voor de bouw van de eerste woningen. Twee gebouwen blijven behouden: de Toren Overhoeks, dat nu ADAM Toren heet, en het Groot Lab.

Verdere ontwikkeling van Overhoeks

Vanaf dat moment worden de woningen in het Residentieel Kwartier gebouwd. Met de verhuizing van Shell komt het voormalige bedrijfsrestaurant de Tolhuistuin, recht tegenover de pont, beschikbaar. De Tolhuistuin krijgt een culturele- en een horecafunctie met onder meer een podium, expositieruimte, een grand café met terras, een buffetrestaurant en zalen die te huur zijn. Later zijn daar het filmmuseum EYE en de iconische ADAM Toren bijgekomen. Deze voormalige Shell Toren, genaamd ‘Toren Overhoeks’, kreeg deze naam, omdat de toren 45 graden gedraaid stond ten opzichte van het IJ. En nu is fase 3 van de wijk Overhoeks aan de beurt.

Overhoeks-inrichting-voorbeeld1
Plattegrond-overhoeks-compact
Plattegrond-overhoeks-ruimer

De studio's

Verschillende woningtypen

De twee woongebouwen komen aan de Spadinalaan. Er komen in totaal 10 verschillende woningtypen. De afmetingen variëren van circa 34 tot 41m2 volgens het woningwaarderingsstelsel (=WWS). Ideaal als je op zoek bent naar een toffe plek voor jou alleen of als je met zijn 2-en bent.

Ruimtelijk wonen in een studio

Het doel van het ontwerp is een compacte woning waar je toch ruimtelijk woont. Tijdens het ontwerpen is er om die reden gekozen voor een studio. Dit betekent dat je één ruimte tot je beschikking hebt, waarbij je het ultieme loftgevoel hebt. Omdat je geen belemmering van wandjes zijn, heb je de volledige ruimte tot je beschikking om deze naar jouw wens in te richten.

De studio's hebben over de gehele breedte een glazen gevel met een schuifpui die toegang geeft tot het balkon. Deze grote ramen zorgen voor heel veel licht in de hele studio. Omdat het één ruimte is, wordt de lichtval niet belemmerd door wandjes en kan het licht door de glazen pui maximaal naar binnen. Hierdoor krijg je het gevoel van ruimtelijk wonen.

Het ruimtelijke effect wordt nog eens versterkt doordat het balkon over de volle breedte van je studio is.

Verschillende woningtypen

 • Begane grond, 1e, 2e, 3e en 4e etage: studio's met een afmeting tussen 34 - 41 m2 (WWS)
 • 5e etage: studio's met een afmeting tussen 28 - 35 m2 (WWS)
 • 6 etage: studio's met een afmeting tussen 29 - 34 m2 (WWS)

De indeling van je studio

Je komt de studio binnen in de hal. De studio's hebben verder een open keuken, badkamer en een berging. In de berging is ruimte voor de wasmachine. De woningen hebben in de badkamer een wastafel, douche en toilet. Enkele woningen hebben een apart toilet in plaats van een toilet in de badkamer.

Genieten van de rust met de stad als decor

Elke studio heeft een fijne buitenruimte over de hele breedte. Op je balkon geniet je van de rust terwijl de stad letterlijk binnen handbereik is.

In de kelder heb je nog een aparte berging. Ook vind je daar nog een gemeenschappelijke fietsenstalling en een ruimte waar je een scooterplek kunt huren. De gebouwen hebben ook nog in totaal 34 parkeerplaatsen. Als je een auto hebt dan kun je een studio met parkeerplaats huren.

Voordelen van nieuwbouw

Als je in Overhoeks een woning huurt, dan woon je in een hagelnieuw appartement en dat heeft voordelen:

 • Het appartement voldoet helemaal aan de eisen van deze tijd. Nieuwbouw betekent niet alleen dat alles nieuw is, maar ook dat je energiezuinig woont.
 • Op het gebied van energiebesparing worden tegenwoordig hoge eisen gesteld. De woning heeft onder andere dubbelglas en is goed geïsoleerd en dat is gunstig voor je energierekening.
 • De woning heeft vloerverwarming. Hierdoor heb je geen ontsierende radiatoren meer.
 • En jij bent de eerste bewoner. Bij een nieuwbouw appartement betekent dat dat je nog wel aan de slag moet voordat je kunt wonen. De wanden moeten nog afgewerkt worden en de vloer nog gelegd. Het grote voordeel is hiermee wel dat je het appartement helemaal naar eigen smaak kunt afwerken.
balkon-overhoeks-type-ruimer
Styleswitcher-Overhoeks1
Styleswitcher-overhoeks2

Meer informatie

Stedelijke beleving wonen in de luwte

Ben jij op zoek naar de perfecte balans tussen stedelijke beleving en wonen in de luwte? En vind je het gevoel van ruimte belangrijker dan de vierkante meters die je tot je beschikking hebt. Dan is dit je kans om te verhuizen naar deze prachtige plek vlakbij het IJ.

De punten op een rij

 • De meeste appartementen zijn tussen de 34 en 41m2 groot
 • Het zijn studio’s met veel raampartijen
 • Elke studio heeft een fijne buitenruimte
 • De gebouwen hebben 7 woonlagen en liggen in het hart van de woonwijk
 • Je hebt de beschikking over een gemeenschappelijke binnentuin
 • Je hebt een aparte berging in de kelder
 • Het gebouw heeft een gemeenschappelijke fietsenberging
 • Er is een aparte afgesloten ruimte waar je een plek kunt huren voor je scooter/ e-bike / scootmobiel. Er zijn maximaal 10 plekken te huur
 • Heb je een auto? In de kelder zijn 34 parkeerplaatsen beschikbaar. Een aparte parkeervergunning opvragen bij de gemeente is niet mogelijk.
 • Er zijn sociale huurwoningen voor € 720,42 en van € 607,46 per maand.

Voordelen

 • Wonen op een prachtplek aan de Noordoever van het IJ
 • Direct aan de strip, Adam Toren, Eye en op enkele minuten vanaf het Centraal Station
 • De stad vormt de skyline vanaf je woonplek, jij bepaalt wanneer je de reuring of de rust opzoekt.
 • Woon je in Overhoeks, dan woon je super comfortabel in een nieuwbouw appartement
 • In nieuwbouw heb je minder geluid van de buren
 • Je woont in een energiezuinig appartement, fijn voor je portemonnee!

Oplevering

 • De oplevering van de eerste 67 woningen is naar verwachting in najaar 2019.
 • Het tweede gebouw wordt naar verwachting in eind 2019 opgeleverd.

Prettig wonen doe je samen

Ymere wil dat je straks prettig woont in Overhoeks. Een fijne woonomgeving begint met een goede start tussen bewoners. Daarom helpt Ymere dat je met je directe buren woonafspraken gaat maken. Deze afspraken komen als bijlage bij het huurcontract. Op deze manier ben je samen verantwoordelijk voor een fijne leefomgeving.

Reageren via WoningNet

Ben je op zoek naar een nieuwe plek voor jou alleen of met zijn 2-en? Dan kun je via WoningNet reageren op de beschikbare woningen als de verhuur is gestart. We verwachten dat je halverwege 2019 kunt reageren op WoningNet. Voorwaarde is wel dat je in aanmerking komt voor een sociale huurwoning en staat ingeschreven op WoningNet.

Hier kun je meer lezen over wanneer je in aanmerking komt >>

Wist je dat?

Als je een sociale huurwoning van Ymere achterlaat, je misschien wel sneller in aanmerking komt? Kijk hier of dat ook voor jou geldt>>

Vragen en contact

Heb je nog vragen over dit bijzondere project? Dan kun je contact opnemen met Verhuur & Wonen

Mail: match_markt@ymere.nl

Wil je op de hoogte gehouden worden via de nieuwsbrief? Meld je han hier aan.

Ik wil mij aanmelden voor de nieuwsbrief