A A A
Overhoeks Exterieur

Home

Overhoeks

Aan de noordoever van het IJ wordt gebouwd aan Overhoeks. Dit is een nieuw woongebied op een beeldbepalend stukje Amsterdam waar het Centraal Station, de A'DAM Toren, Eye en het havengebied de skyline vormen. De stad ligt letterlijk aan je voeten.

Sociale huurwoningen

Ymere bouwt hier 133 studio's, verdeeld over 2 gebouwen en met een gemeenschappelijke binnentuin.

De sociale huurwoningen hebben op WoningNet gestaan. De kandidaten die hebben gereageerd op één van de advertenties, hoog op de ranglijst stonden en in aanmerking komen, krijgen bericht.

Via deze website houden we je op de hoogte van actuele ontwikkelingen en het woningaanbod. Wil je per e-mail op de hoogte blijven? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor de nieuwsbrief.

Overhoeks in aanbouw

Video van Jaap: "Het is een topplek"

In de video vertelt Jaap Bollee waarom hij één van de nieuwe bewoners wil worden van Overhoeks:

Jaap Bollee op de bouwplaats

Jaap Bollee

balkon-overhoeks
Overhoeks-inrichting-voorbeeld1
styletype 2 Overhoeks

De studio's

Verschillende woningtypen

De twee woongebouwen waarin de studio’s komen, liggen aan de Spadinalaan. Er komen in totaal 10 verschillende woningtypen. De afmetingen variëren van circa 34 tot 41m2. Dit is exclusief buitenruimte. Het zijn fijne woningen voor singles of tweepersoons huishoudens.

 • Begane grond, 1e, 2e, 3e en 4e etage: studio's met een afmeting tussen 34 - 41 m2
 • 5e etage: studio's met een afmeting tussen 28 - 35 m2
 • 6 etage: studio's met een afmeting tussen 29 - 34 m2

Bij bovenstaande afmetingen is de oppervlakte van het balkon niet meegerekend.

Ruimtelijk wonen in een studio

De studio's zijn compacte woningen, maar door het ontwerp woon je hier toch heel ruimtelijk. Omdat er geen wanden zijn, kun je de volledige ruimte naar je eigen wensen inrichten.

De studio's hebben over de gehele breedte een glazen gevel, met een schuifpui die toegang geeft tot het balkon. De grote ramen zorgen voor veel licht in de woning en vergroten het ruimtelijke gevoel nog eens extra.

Voordelen van nieuwbouw

Als je in Overhoeks een woning huurt, dan woon je in een gloednieuw appartement. De voordelen daarvan zijn:

 • Het appartement voldoet helemaal aan de eisen van deze tijd. Je woning heeft onder meer dubbelglas en is goed geïsoleerd.
 • Je studio heeft vloerverwarming. Ontsierende radiatoren zijn dus niet nodig.
 • Jij bent de eerste bewoner en bepaalt hoe je de studio inricht. Dat betekent wel dat je nog aan de slag moet voordat je kunt wonen. De wanden moeten nog afgewerkt worden en de vloer nog gelegd. Het grote voordeel is echter dat je het appartement helemaal naar je eigen smaak kunt afwerken.

Virtuele rondleiding van een studio

Meer kenmerken

 • Er is een aparte afgesloten ruimte waar je een plek kunt huren voor je scooter, e-bike of scootmobiel (maximaal 10 plekken te huur).
 • Voor auto’s zijn in de kelder 34 parkeerplaatsen beschikbaar. Een aparte parkeervergunning opvragen bij de gemeente is niet mogelijk.
 • Sociale huurwoningen voor € 607,46 en € 720,42 per maand.

Indeling van je studio

Je komt de studio binnen in de hal. De studio's hebben een open keuken, een badkamer en een aparte berging in de kelder. Hier past een fiets in, maar daarvoor kun je ook gebruik maken van de gemeenschappelijke fietsenstalling.

In elke woning is bovendien een aparte berging met ruimte voor de wasmachine. De badkamer heeft een wastafel, douche en toilet. Enkele woningen hebben een apart toilet in plaats van een toilet in de badkamer.

Woningplattegrond

voorbeeld plattegrond

Klik op de afbeelding om de 4 verschillende woningtypen te zien.

Dit zijn de 4 meest voorkomende woningtypen:

binnenstraat-overhoeks
buurtplein-overhoeks
Project-r-Overhoeks Exterieur 2

Het project

Eerste twee fases van Overhoeks

De eerste gebouwen in de nieuwe woonwijk Overhoeks heten samen het Residentieel Kwartier (fase 1). Het motto is hier 'rustig en statig wonen'. De tweede fase is deels gereed en heet De Strip. Het is een internationale, culturele en dynamische zone, met onder meer het Filmmuseum Eye en de A'DAM Toren.

Overhoeks uitgebreid met fase 3

In fase 3 wordt Overhoeks uitgebreid met in totaal circa 1.800 woningen. De werkzaamheden hiervoor zijn gestart. Ymere zorgt voor de bouw van in totaal 600 sociale huurwoningen en werkt hiervoor samen met Amvest en de Gemeente Amsterdam.

Het plan kenmerkt zich door de afwisseling van gebouwen en groen, in de vorm van kleine stadsparkjes.

Modern ontwerp met fraaie binnentuin

De 133 sociale huurwoningen in de vorm van studio's, zijn verdeeld over twee gebouwen met 7 woonlagen. Ze liggen in het hart van de wijk.

Tussen de twee gebouwen komt een sfeervolle, gemeenschappelijke binnentuin. De tuin krijgt een stijlvol ontwerp en is ingericht met hoekjes waar je rustig kunt zitten. Het ontwerp past goed bij de andere, moderne gebouwen in Overhoeks. Ook de binnenkant, zoals het trappenhuis, krijgt een stijlvol ontwerp. Uiteraard krijgen de gebouwen ook een lift. Hierdoor zijn ze goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, of bijvoorbeeld zware boodschappen moeten dragen.

overhoeks-noordoever-ij
Project Overhoeks pont
Van der Pekplein

De locatie

De stad dichtbij

Wat Overhoeks zo bijzonder maakt, is de nabijheid van de stad in combinatie met een bijna serene rust. Je hoort het geroezemoes van de stad op de achtergrond, maar bent weg uit alle hectiek. Als je de deur uitstapt loop je binnen enkele minuten naar de grote publiekstrekkers, zoals Filmmuseum EYE en de A'DAM Toren. Ga je een hapje eten of een museum bezoeken in de stad? Met de pont ben je zo aan de overkant van het IJ.

Dagelijkse boodschappen

Houd je van kokkerellen? Je dagelijkse boodschappen doe je op de markt in de Van der Pekstraat (op woensdag, vrijdag en zaterdag). Nog geen drie minuten fietsen en altijd verse ingrediënten op tafel. Aan het Mosveld - ongeveer zes minuten fietsen - vind je verschillende winkels voor je dagelijkse boodschappen. Zoals een bakker, twee supermarkten, een slager en visboer.

De geschiedenis

In Overhoeks streek in 1913 de Bataafsche Petroleum Maatschappij (het latere Shell) neer. Eerst had Shell alleen een klein laboratorium, maar het bedrijf breidde snel uit. In 2005 startte Shell de bouw van het Shell Technology Centre Amsterdam in Overhoeks. In 2009 verhuisde het bedrijf hiernaar toe. In de tussentijd vonden de grondsanering en bouwvoorbereiding plaats voor de eerste woningen. Twee Shell-gebouwen zijn behouden gebleven. Het eerste is de Toren Overhoeks (nu A'DAM Toren), die zijn naam dankte aan zijn ligging in een hoek van 45 graden ten opzichte van het IJ. Oorspronkelijk is hij in 1966 ontworpen voor Shell. Veel Amsterdammers kennen hem daarom nog als de Shell-toren. Het tweede is het Groot Laboratorium.

In Vogelvlucht Overhoeks avond
op de binnenstraat_avond
Overhoeks-in-aanbouw2

Meer informatie

Oplevering

 • De oplevering van de eerste 67 woningen is naar verwachting in najaar 2019
 • Het tweede gebouw wordt naar verwachting eind 2019 opgeleverd

Prettig wonen doe je samen

Ymere wil dat je straks prettig woont in Overhoeks. Een fijne woonomgeving begint met een goede start tussen bewoners. Daarom helpt Ymere je om met je directe buren woonafspraken te maken. Deze afspraken komen als bijlage bij het huurcontract. Op deze manier ben je samen verantwoordelijk voor een fijne leefomgeving.

Gereageerd via WoningNet?

Ben je op zoek naar een nieuwe plek voor jou alleen of met zijn tweeën en heb je gereageerd via WoningNet? Dan heb je inmiddels bericht gekregen om naar de Informatiebijeenkomst te komen. Voorwaarde is wel dat je in aanmerking komt voor een sociale huurwoning.

Hier kun je meer lezen over wanneer je in aanmerking komt >>

Vragen en contact

Heb je nog vragen over dit bijzondere project? Dan kun je contact opnemen met verhuurondersteuning@ymere.nl

Wil je op de hoogte blijven via de nieuwsbrief? Meld je dan hier aan.

Ik wil mij aanmelden voor de nieuwsbrief