A A A

Senioren

Zoekt u een woning geschikt voor senioren? Ymere heeft seniorenwoningen waarbij uw buren ook senior zijn. Of wilt u een woning zonder trappen tussen mensen van allerlei leeftijden? Ymere biedt allebei de soorten woningen aan.

Seniorenwoningen in de sociale huursector

Is uw inkomen niet te hoog, dan kunt u in aanmerking komen voor een woning in de sociale huursector. Een deel van onze sociale huurwoningen is gereserveerd voor senioren zijn, vaak vanaf 55 jaar, maar soms vanaf 65 of 75 of met een zorgindicatie.

Tip: woont u nu in een sociale huurwoning van Ymere? Wij hebben 2 regelingen waarmee huurders voorrang kunnen krijgen bij het vinden van een geschikte woning: Van Hoog naar laag en Van Groot naar Beter.

Daarnaast hebben we een speciale regeling voor sociale huurders in Haarlem Ouder worden en prettig wonen in Haarlem

Vrije sector huurwoningen geschikt voor senioren

Vrije sector huurwoningen zijn woningen met een hogere huur voor huurders met een hoger inkomen.

Wij hebben hieronder het aanbod van vrije sector huurwoningen voor senioren op een rijtje gezet. Voor een deel zijn het woningen waar alleen senioren mogen wonen en voor een deel zijn het gelijkvloerse woningen (zonder trap) waarbij uw buren allerlei leeftijden hebben.

We hebben vrije sector huurwoningen in Amsterdam, Almere, Haarlem, Haarlemmermeer, Alkmaar, Heerhugowaard, Lelystad, Weesp en Muiden.

Meer informatie

Wilt u verhuizen en heeft u advies nodig? Neem dan contact op met de afdeling Match & Markt van Ymere. Bel ons op 020 555 10 41 (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur) of stuur een e-mail naar match_markt@ymere.nl. We helpen u graag met het vinden van een passende woning.