A A A

Sociale huur

Ons aanbod van sociale huurwoningen vindt u bij de aanbodsite voor uw gemeente. Daar moet u zich eerst inschrijven als woningzoekende.

Al ons aanbod vindt u op een aanbodsite

Op de aanbodsite staan alle sociale huurwoningen in uw gemeente. U leest er ook meer over de spelregels en u kunt zich inschrijven als woningzoekende.

Kaart met woonruimteverdeelgebieden voor sociale huurwoningen

Sites met aanbod van sociale huurwoningen per gemeente
Uw gemeenteAanbodsite
Almere www.woningnetalmere.nl
Amsterdam www.woningnetregioamsterdam.nl
Haarlem www.mijnwoonservice.nl
Haarlemmerliede www.woningnetregioamsterdam.nl
Haarlemmermeer www.woningnetregioamsterdam.nl
Muiden www.woningnetgooienvechtstreek.nl
Spaarnwoude www.woningnetregioamsterdam.nl
Weesp www.woningnetgooienvechtstreek.nl

Let op: u kunt alleen reageren op woningen die op de aanbodsite staan. Staat een woning er niet op? Dan kunt u de woning (nog) niet huren.

Toekomstig aanbod

Abonneer u op e-mails van de aanbodsite, zo weet u het direct als er nieuw aanbod voor u is!

Bekijk ons Overzicht projecten die nu worden gebouwd of opgeknapt. Hier staat vaak wanneer de woningen op de aanbodsite komen, of u kunt zich abonneren op een nieuwsbrief.

Voor wie zijn sociale huurwoningen?

Sociale huurwoningen hebben huurprijs lager dan € 720,42 (prijspeil 2019) op het moment dat u de woning huurt. Deze woningen zijn voor huishoudens met een inkomen tot en met € 38.035 (prijspeil 2019) per jaar. Het inkomen van uw partner/medehuurder telt mee, het inkomen van uw kinderen niet. Op de aanbodsite van uw gemeente vindt u alle voorwaarden.

In de advertentie van de woning staan soms extra eisen van Ymere of de gemeente. Het zijn bijvoorbeeld eisen aan uw inkomen (zie Passend toewijzen) of uw leeftijd.

Misschien heeft u recht op huurtoeslag van de Belastingdienst. U krijgt dan een bijdrage in de huurkosten. Kijk eens op www.toeslagen.nl of bel 0800-0543 (gratis). Voor de huurtoeslag telt het inkomen van kinderen wel mee.

Tips om sneller een woning te vinden

  • Begin op tijd, schrijf u direct in bij een aanbodsite. Hoe langer u staat ingeschreven, hoe meer kans u maakt op een woning.
  • Huurt u nu een sociale huurwoning? Misschien komt u in aanmerking voor een Verhuisregeling. U kunt bijvoorbeeld voorrang krijgen als u verhuist van een grote woning naar een kleine woning. Met Woningruil kunt u van woning ruilen buiten de wachtlijst om.
  • Elke gemeente heeft speciale regels waardoor u sneller een woning kunt krijgen. Deze regels vindt u op de websites van WoningNet en Woonservice: lees deze dus goed! Een voorbeeld is de Woonswitch voor huurders van Ymere in de gemeente Haarlem.
  • Kunt u niet in uw huis blijven door een medische of sociale noodsituatie? Bijvoorbeeld vanwege een ernstig medisch probleem, mantelzorg, een echtscheiding met schoolgaande kinderen of een ernstige bedreiging? Vraag dan urgentie aan bij uw gemeente. Iedere gemeente heeft eigen voorwaarden, u leest ze op de websites van WoningNet en Woonservice.
  • Kunt u niet in uw huis blijven omdat wij het huis gaan renoveren of afbreken? Dan kunt u ook urgentie krijgen (stadsvernieuwingsurgentie). U krijgt hierover bericht van ons.

Let op: de spelregels van de aanbodsite en uw gemeente gelden altijd! Ymere heeft geen invloed op uw positie op de wachtlijst.

Reageren en dan...

Via de aanbodsite kunt u reageren op een woning. Bent u een van de kandidaten voor de woning? Dan krijgt u een een uitnodiging voor een bezichtiging. Lees meer over Reageren, bezichtigen en toewijzen sociale huurwoning.

Hulp nodig?

WoningNet Woonservice