A A A

de Woonswitch

De Woonswitch van Ymere is een andere manier om een nieuwe sociale huurwoning te vinden in de gemeente Haarlem. Ymere biedt ieder jaar een deel van de sociale huurwoningen in de gemeente Haarlem aan via de Woonswitch. De woningen in de Woonswitch staan niet op Woonservice. U moet wel voldoen aan de eisen voor sociale huurwoningen.

Het verschil met Woonservice is dat u geen inschrijfduur hoeft te hebben. De woning die u achterlaat bepaalt uw slaagkans. Is het bijvoorbeeld een eengezinswoning in een populaire buurt? Dan kunnen we snel iemand anders blij maken met uw woning. U krijgt dan voorrang boven de andere kandidaten.

Voor wie is de Woonswitch?

De Woonswitch is er voor huurders van Ymere in de gemeente Haarlem.

Voorwaarden:
• u huurt een zelfstandige sociale huurwoning van Ymere in de gemeente Haarlem
• u huurt die woning langer dan 1 jaar
• als u verhuist, komt de woning weer vrij voor iemand anders

Hoe werkt de Woonswitch?

U moet zich eerst inschrijven voor de Woonswitch. Daarna kunt u reageren op woningen. Niet uw inschrijfduur telt, maar het type woning dat u achterlaat. Dat bepaalt uw slagingskans.

Vertel ons wat u zoekt in uw profiel

De Woonswitch helpt u sneller verhuizen binnen de gemeente Haarlem. Bij de Woonswitch gaat het niet om hoe lang u staat ingeschreven. Ymere bekijkt welke kandidaten bij een woning passen. Dat doen we aan de hand van uw profiel. Daarin vertelt u ons wat u zoekt. We vragen u ook met hoeveel mensen u in de nieuwe woning gaat wonen. En wat uw inkomen is. Zo ziet u in Mijn Woonswitch uw persoonlijke pagina met aanbod, alleen woningen waar u op kunt reageren volgens de regels van Passend toewijzen.

Reageren

Als u bent ingelogd, ziet u via AANBOD welke woningen beschikbaar zijn voor u. Let op: u krijgt geen meldingen als er nieuwe woningen bijkomen, u dient dit zelf in de gaten te houden. Heeft u interesse? Reageer dan op de woning via de website. We nodigen ongeveer 10 kandidaten uit om de woning te bekijken. Als er veel belangstelling is, nodigen we de kandidaten uit die als eerste reageerden.

Spelregels en voorwaarden

Als u een woning wilt huren via de Woonswitch, dan gelden spelregels voor sociale huurwoningen. Ook passen we de regels toe van Passend toewijzen. In Mijn Woonswitch krijgt u alleen woningen te zien waarop u kunt reageren met uw inkomen. Bij sommige duurdere sociale huurwoningen passen we de huurpijs aan voor een nieuwe huurder met recht op huurtoeslag. Dat leest u in de advertentie.

Opzegtermijn van uw huidige woning is 1 maand

Alle woningen die via de Woonswitch worden aangeboden, zijn in principe per direct te huur. De opzegtermijn voor uw huidige woning is één maand. U moet dus voor een periode de huur van beide woningen betalen.

Inschrijfduur vervalt als u een woning accepteert

Op het moment dat u een nieuwe woning gaat huren met de Woonswitch vervalt de inschrijfduur die u heeft opgebouwd bij Woonservice. Om weer nieuwe inschrijfduur op te bouwen, moet u zich opnieuw inschrijven bij Woonservice.