A A A

Jongerenwoning

Jongerenwoningen zijn sociale huurwoningen die we reserveren voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar. Na 5 jaar moet je uit de woning. We verhuren de woning dan weer aan een andere startende jongere. 

Met een jongerenwoning spaar je extra inschrijfduur bij Woningnet. Je inschrijfduur vervalt namelijk niet als je een jongerenwoning accepteert. Zo heb je straks meer inschrijfduur om te zoeken naar een andere woning, bijvoorbeeld een grotere woning voor een gezin.

Voorwaarden

Je kunt een jongerenwoning huren als je:

  • voldoet aan de inkomenseisen voor een sociale huurwoning, zie Passend toewijzen
  • tussen de 18 en 28 jaar oud bent (18 tot en met 27 jaar) als je de huurovereenkomst tekent
  • geen kinderen hebt

Extra voorwaarde voor een jongerenwoning van Ymere in Amsterdam: je mag niet voltijd studeren aan een dagopleiding. Dan kun je wel terecht bij ons aanbod voor studenten.

Woningaanbod

Jongerenwoningen zijn kleinere woningen, met een oppervlakte van maximaal 50 m2. De huurprijs is maximaal € 607,46 (prijspeil 2019). Wij hebben aanbod in Amsterdam en Hoofddorp. Je vindt ons aanbod van jongerenwoningen op websites met ons aanbod van sociale huurwoningen.

We verhuren woningen voor 2 leeftijdscategorieën:

  • 18 tot en met 22 jaar: deze woningen hebben een huurprijs tot € 424,44. Want jongeren tot en met 22 jaar kunnen alleen huurtoeslag aanvragen bij een huurprijs onder de  € 424,44
  • 23 tot en met 27 jaar: deze woningen hebben een huurprijs vanaf € 424,44

In de advertentietekst op Woningnet staat met welke leeftijd je de woning kunt huren.

Hoe werkt het?

  • Schrijf je in bij Woningnet in jouw regio en zoek daar naar een jongerenwoning. Zie ook Reageren, bezichtigen en toewijzen sociale huur.
  • Krijg je de woning? Je tekent dan een huurovereenkomst voor 5 jaar. We noemen dat ook wel een jongerencontract of een vijfjarencontract.
  • Je inschrijfduur bij Woningnet vervalt niet als je een jongerenwoning accepteert. Zo bouw je extra inschrijfduur op. Daarmee kun je later met meer inschrijfduur op zoek naar een volgende woning.
  • Voordat de 5 jaar voorbij zijn, moet je zelf een andere woning vinden. Begin hier op tijd aan! We raden je aan om een jaar van te voren te beginnen met zoeken. 

Hulp nodig?