A A A

Studentenwoningen in Almere

Als student kun je in het stadshart van Almere Stad kamers huren of een woning. Je woont in de buurt van veel voorzieningen en met het NS-station op loopafstand.

Campuscontract

Je huurt een kamer of woning met een campuscontract. Dat betekent dat je huurcontract maximaal 6 maanden na het einde van je studie stopt en maximaal na 8 jaar.

Kamers in het Dichterhof

In het Dichterhof verhuurt Ymere kamers. Je deelt met 2 andere studenten de keuken, de badkamer en een algemene ruimte. Er zijn 5 soorten woningen met 3 kamers van tussen de 11m² en 15 m². Dit zijn de plattegronden:

Huur

Voor een kamer betaal je gemiddeld een huur van € 350. De huur is inclusief servicekosten, water, elektra en stookkosten. Het is niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Wie mag de kamers huren?

De kamers aan het Dichterhof worden rechtstreeks door Ymere toegewezen, dus niet via WoningNet.

Je komt in aanmerking als:

  • je 18 jaar of ouder bent
  • voltijd student aan een mbo- of hbo-opleiding of universiteit. Als je in Almere studeert, krijg je voorrang

Interesse?

Stuur een ingevuld inschrijfformulier (pdf) naar:

Ymere Vestiging Almere
T.a.v. Woonloket
Postbus 10187
1301 AD Almere

Zelfstandige woningen in de Odeonstraat

Aan de Odeonstraat verhuurt Ymere zelfstandige woningen. Je hebt dus een eigen douche, keuken en toilet. We verhuren twee typen woningen.

Huur

Voor een tweekamerwoning betaal je een netto huur van € 421 exclusief servicekosten (prijspeil 2018). De huur is exclusief elektra, water en stookkosten.

Voor een driekamerwoning betaal je een netto huur van € 597,30 exclusief servicekosten (prijspeil 2018). De huur is exclusief elektra, water en stookkosten. Je kunt deze woning met iemand anders huren die ook student is.

Huurtoeslag

Voor de zelfstandige twee- en driekamerwoningen kun je huurtoeslag aanvragen via de Belastingdienst. Kijk op toeslagen.nl of bel de BelastingTelefoon 0800 – 0543 (gratis). 

Wie mag de kamers huren?

De woningen aan de Odeonstraat worden aangeboden via de website WoningNet. Je komt in aanmerking als:

  • je 18 jaar of ouder bent
  • je staat ingeschreven bij Woningnet
  • je student bent bij een mbo, hbo of universiteit. Studenten aan een hbo of universtiteit in Almere hebben voorrang, daarna studenten aan een hbo of universiteit in een andere gemeente, daarna studenten aan een mbo in Almere.

Interesse?

Om in aanmerking te komen moet je dus ingeschreven staan én reageren op de advertenties bij WoningNet regio Almere. In de advertentie op WoningNet vind je verdere informatie en voorwaarden.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op, maandag t/m vrijdag 8.30 - 17.00 uur

   WhatsApp: 06 13 22 12 20 
    Telefoon: 088 000 89 00