A A A

Tijdelijke woningen voor studenten in Amsterdam en Haarlem

Als student kun je een tijdelijke woning huren van Ymere. Deze woningen worden uiteindelijk gerenoveerd of gesloopt.

Bekijk het aanbod tijdelijke woningen voor studenten

Voor- en nadelen

 • Je kunt maar kort in de woningen wonen totdat de renovatie begint of het gebouw gesloopt wordt. Je hoort ruim van te voren dat je eruit moet en per woning staat bijvoorbeeld wel een minimum aantal maanden of een verwachte einddatum.
 • De kwaliteit van de woningen is minder goed dan die van ‘normale’ studentenwoningen. Soms moet je zelf veel opknappen en schoonmaken.
 • De huurprijs ligt tussen de € 0 en € 650 en is in elk geval lager dan de huur van vergelijkbare woningen.
 • Je hebt geen inschrijfduur nodig.
 • Het gaat om zelfstandige woningen waarbij je een eigen keuken, badkamer en toilet hebt.

Wie komt in aanmerking?

 • Voor tijdelijke woningen in Amsterdam

Je komt in aanmerking als je boven de 18 bent, en voltijd studeert aan een hogeschool of universiteit in Amsterdam, Amstelveen of Diemen. Of als je boven de 18 bent, ergens anders voltijd studeert aan een hogeschool of universiteit en stage loopt in Amsterdam.

 • Voor tijdelijke woningen in Haarlem

Je komt in aanmerking als je boven de 18 bent, en voltijd studeert aan een hogeschool of universiteit in Amsterdam, Amstelveen of Diemen. Of als je boven de 18 bent, ergens anders voltijd studeert aan een hogeschool of universiteit en stage loopt in de regio.

Stagiaires moeten voltijds student zijn aan een hogeschool of universiteit en 4 dagen per week stage lopen in de stad of regio. Dit moet je aan kunnen tonen met een brief van de organisatie waar je stage gaat lopen. Let op: als je een tijdelijke woning krijgt, ben je verplicht je in het Basisregistratie Personen in te schrijven op dat adres.

Je kunt je 3 maanden voor je studie begint inschrijven voor de tijdelijke woningen. Om je in te schrijven heb je een bewijs van inschrijving bij de opleiding nodig. Heb je die nog niet, stuur dan een kopie van jouw aanmelding mee.

Je mag geen kinderen hebben. Samenwonen mag.

Inschrijven

Om in aanmerking te komen voor de tijdelijke woningen moet je je 2 keer inschrijven.

 1. Bij een verdeler van sociale huurwoningen, www.woningnetregioamsterdam.nl of www.mijnwoonservice.nl. Je betaalt daar inschrijfkosten voor, op de websites van de aanbieders lees je er meer over. Een inschrijving bij studentenwoningweb is niet geldig.
 2. Een account aanmaken bij Ymere. Om dit formulier in te vullen, heb je het inschrijfnummer van WoningNet al nodig. Deze inschrijving is gratis.
  Als stagiaire vul je bij 'plaats onderwijsinstelling' de gemeente waar je stage gaat lopen in.

Ik wil een account aanmaken


Heb je je ingeschreven dan kun je gaan reageren op een tijdelijke studentenwoning.

Meer informatie

Heb je vragen over de tijdelijke studentenwoningen, bel dan met 088 000 89 00.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op, maandag t/m vrijdag 8.30 - 17.00 uur

   WhatsApp: 06 13 22 12 20 
    Telefoon: 088 000 89 00