A A A

Studentenwoningen

Ymere heeft verschillende woonmogelijkheden voor studenten in Almere, Amsterdam en de regio Zuid-Kennemerland (Haarlem en omgeving).

Tip: Schrijf je in als woningzoekende voor een sociale huurwoning. Zo spaar je jaren waarmee je meer kans maakt op een woning van een woningcorporatie. Dit kan ook van pas komen na je studie als je niet meer in een studentenwoning mag wonen.

Studentenwoning

Ymere heeft kamers en zelfstandige woonruimte in:

Amsterdam

We hebben kamers en woningen in Amsterdam voor studenten en promovendi van een mbo, hbo of universiteit in Amsterdam, Amstelveen of Diemen.

Haarlem en Heemstede

In Haarlem en Heemstede is woonruimte beschikbaar als je een voltijds dagopleiding volgt in de regio Zuid-Kennemerland, Amsterdam of Leiden of als je minimaal 2 jaar in Zuid-Kennemerland woont en buiten de regio studeert.

Almere

In Almere kunnen mbo’ers, hbo’ers en universitaire studenten huren. Om een kamer te huren hoef je niet in Almere te studeren.

Tijdelijke woningen voor studenten

Je kunt ook tijdelijk een woning van ons huren die later wordt gesloopt of gerenoveerd. Je moet hiervoor studeren aan een universiteit of hogeschool in Amsterdam, Diemen of Amstelveen of voltijd stage lopen in Amsterdam.

Studentenregeling voor afgestudeerden

Ben je afgestudeerd in Amsterdam (mbo, hbo of universiteit) en heb je nu een campuscontract van Ymere? Ymere heeft dan een speciale regeling voor je. Je krijgt met deze regeling voorrang bij de toewijzing van een vrije sector huurwoning en korting op de huur.

Short stay for international students

We offer short stay furnished accommodation to international students or PhD researchers of the following educational institutes in Amsterdam: Universiteit van Amsterdam (UvA), Vrije Universiteit (VU), Hogeschool van Amsterdam (HvA) and Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK).