A A A

Veelgestelde vragen woningzoekenden

Een woning vinden in de stadsregio Amsterdam is niet makkelijk. Waar moet ik beginnen, wie kan helpen in mijn situatie? Lees hier de antwoorden op vragen die we vaak krijgen.

Op deze pagina

Hulp bij zoeken of voorrang

Reageren of interesse doorgeven 

Bij mij speelt een bijzondere situatie waardoor ik geen woning heb. Kan Ymere me helpen?

Nee, helaas niet. De spelregels van de aanbodsite gelden altijd, wij kunnen geen uitzonderingen maken. Lees bij Sociale huur waar de regels in uw regio staan. Bij Vrije sector huur staan de spelregels van Ymere. 

Tip: speelt er bij u een medische of sociale noodsituatie? Vraag bij uw gemeente naar een urgentieverklaring.

Naar boven

Ik huur nu van jullie en wil verhuizen. Kan Ymere iets doen?

Misschien komt u in aanmerking voor een verhuisregeling. Bijvoorbeeld als u nu in een grote woning woont en u wilt verhuizen naar een kleinere woning. Of als u al meer dan 9 jaar een woning van ons huurt. Bekijk onze Verhuisregelingen.

U moet zelf naar een andere woning zoeken via een aabodsite, Ymere kan daar niet bij helpen.

Tip: komt u niet in aanmerking voor een verhuisregeling? Vaak is Woningruil wel mogelijk!

Naar boven

Er staat een woning leeg waar ik graag wil wonen. Hoe kan ik reageren?

Alle woningen die we op dit moment verhuren staan op een aanbodsite, daar kunt u reageren. Lees bij Sociale huur of Vrije sector huur waar het aanbod staat en hoe u kunt reageren. 

Staat een woning er niet op? U kunt niet alvast uw interesse doorgeven. U kunt pas reageren als de woning op de aanbodsite staat. Houd daarom het aanbod goed in de gaten.

Tip: abonneer u op mails van de aanbodsite, zo weet u gelijk of er nieuw aanbod is dat bij uw wensen past!

Het kan zijn dat we een woning eerst opknappen en later op de aanbodsite plaatsen. In enkele gevallen is de woning al verhuurd aan iemand die buiten de wachtlijst in aanmerking komt (bijvoorbeeld statushouders of mensen die uit een zorginstelling komen).

Naar boven

Er wordt een nieuwe woning gebouwd of opgeknapt waar ik graag wil wonen. Hoe kan ik doorgeven dat ik interesse heb?

U kunt pas reageren als een woning wordt aangeboden op de site. U kunt niet van te voren uw interesse doorgeven. Bij Projecten staat wanneer we verwachten dat de woningen af zijn. Schrijf u in bij de aanbodsite, en houd tegen die tijd het aanbod in de gaten!

Tip: bij sommige projecten kunt u zich aanmelden voor een nieuwsbrief. U krijgt dan van te voren bericht als de woningen op de aanbodsite komen.

Naar boven

Hulp nodig?

Neem contact met ons op, maandag t/m vrijdag 8.30 - 17.00 uur

   WhatsApp: 06 13 22 12 20 
    Telefoon: 088 000 89 00