A A A

Vrije sector huur

Zoekt u snel een prettige huurwoning? Ymere heeft ruim 4.300 huurwoningen in de vrije sector. Ook voor parkeer- en bergruimte kunt u bij ons terecht.

Vrije sector huurwoningen hebben een huur vanaf € 710,68 (prijspeil 2017). U kunt een vrije sector huurwoning huren met een jaarinkomen vanaf € 36.166 (prijspeil 2017). In de praktijk hebben de meeste van onze vrije sector huurwoningen een huurprijs vanaf €750.

  • Bereken tot hoeveel u kunt huren met onze rekenhulp

Nieuw aanbod

Voor wie?

Voor een vrije sector huurwoning moet u minstens 48 keer de netto huur per maand, bruto per jaar verdienen. We kijken hierbij naar uw bruto jaarloon, vakantiegeld en een 13e maand tellen ook mee.

  • Voorbeeld: de huurprijs is € 800 netto per maand. U moet dan 48 x € 800 = € 38.400 bruto per jaar verdienen. 

Er zijn nog meer eisen waaraan u moet voldoen om een woning te mogen huren.

Iemand voordragen bij vrije sector huur

Huurt u nu een vrije sector woning van Ymere en kent u iemand die uw woning wil overnemen? Vaak is voordracht niet mogelijk. Omdat we alle woningzoekenden een kans willen geven op de woning. Neem contact met ons op of het voor uw woning kan.

Reageren, bezichtigen en toewijzen

U kunt direct op de woningen in ons aanbod reageren. U hoeft niet ingeschreven te staan en betaalt niet voor de bemiddeling. Voor vrije sector woningen geldt geen wachttijd. Lees meer over Reageren, bezichtigen en toewijzen vrije sector huurwoningen.

Voordeelregelingen van Ymere

Met deze regelingen kan Ymere een vrije sector huurwoning interessanter maken voor u:

  • U krijgt voorrang op een vrije sector huurwoning als u nu een sociale huurwoning van Ymere huurt die wij na uw verhuizing opnieuw kunnen verhuren.
  • Voorrang middeninkomens: voorrang op vrije sector huurwoningen als u een middeninkomen heeft tussen de € 36.166 en € 47.040 (prijspeil 2017).
  • Trouwe klantenbonus: bonus voor verhuizende huurders die meer dan 9 jaar bij Ymere huren.


Let op: wilt u meer dan 1 voordeelregeling gebruiken, vraag dan bij Ymere of dit kan.

Hulp nodig?

   WhatsApp: 06 13 22 12 20
   Telefoon: 088 000 89 00
   E-mail: klantenservice@ymere.nl
   Open: maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur