A A A

Reageren, bezichtigen en toewijzen vrije sector huur

Heeft u interesse in een vrije sector huurwoning van Ymere? Op onze aanbodsite staan alle woningen die we op dit moment verhuren. 

Reageren op een woning

Kijk op onze aanbodsite naar ons aanbod vrije sector huurwoningen. Als u een geschikte woning ziet, kunt u direct een account aanmaken om te reageren. U betaalt niet voor uw account, en we werken niet met een wachtlijst.

We nodigen een kleine groep uit voor de bezichtiging. Reageren er veel mensen op een woning? Dan geven we voorrang aan sociale huurders en middeninkomens.

Tip: reageer snel op een woning die u interessant vindt, dan maakt u meer kans om uitgenodigd te worden. 

De bezichtiging

Bent u een van de kandidaten die we uitnodigen? U krijgt dan ongeveer een week van te voren een e-mail met een uitnodiging. Laat ons weten of u er bij bent, of dat we iemand in uw plaats kunnen uitnodigen. De bezichtiging is in een groepsbezichtiging. Daarom kunnen we de datum en tijd van de bezichtiging helaas niet aanpassen.  

Er is altijd iemand van Ymere aanwezig om uw vragen te beantwoorden. 

Overname

Misschien wil de bewoner die vertrekt wel spullen uit de woning verkopen bijvoorbeeld gordijnen, vloerbedekking of kasten. U mag hier naar vragen bij de bezichtiging. Als u de woning krijgt, kunt u afspraken maken met elkaar. U bent niet verplicht om iets over te nemen of om geld te betalen. Wat u overneemt van een vorige huurder, moet u zelf onderhouden.  

Bezichtigen in bewoonde staat

Soms woont de vertrekkende bewoner nog in de woning op het moment van bezichtigen. Zo kunnen we de woning sneller opnieuw verhuren. U kunt ook makkelijker vragen naar zaken om over te nemen. 

Reageren na de bezichtiging

Wilt u de woning gaan huren? Laat dat dan weten op onze aanbodsite, en upload de documenten die u moet inleveren

Toewijzen

Zijn er meer mensen geïnteresseerd? Dan kijken we wie er voorrang heeft. Bij meerdere kandidaten met een gelijke voorrangspositie, maken wij een keuze. We bekijken daarbij onder andere of de kandidaat een gewilde woning achterlaat.

Als u de woning krijgt aangeboden, vragen we u om extra documenten. Daarmee controleren we of u voldoet aan alle toewijzingseisen

Is alles in orde en mag u de woning? Gefeliciteerd! Wij nemen contact met u op om een afspraak te maken om de nieuwe woning te huren.

Hulp nodig?