A A A

Betere buurt

Icoon Betere buurtYmere werkt samen met bewoners aan betere buurten en wijken. Want u weet het beste waar uw buurt van opknapt.

Huismeesters en gebiedsbeheerders

Sommige buurten hebben een gebiedsbeheerder of een huismeester. Zij zorgen bijvoorbeeld dat graffiti verwijderd wordt en kunnen u adviseren bij overlast.

Meedenken met en over Ymere

U kunt meedenken met Ymere via het digitale klantenpanel en via bewonerscommissies, lokale huurdersorganisaties en de huurderskoepel SHY. U denkt dan mee over de woningen, de organisatie Ymere en over wat Ymere doet in uw buurt of wijk.

Betere Buurtplan

Heeft u een goed idee waar uw buurt van opknapt? Vertel het ons. Omschrijf uw plan en stuur het naar Ymere. Wie weet kunnen wij u helpen om uw idee uit te voeren. Met het Betere Buurtplan krijgen bewoners hulp of geld om hun buurt of gebouw te verbeteren of om kwetsbare bewoners te helpen.

Zelfbeheer

Heeft u interesse om meer te doen in uw buurt? U kunt samen met uw buren taken van Ymere overnemen. Bijvoorbeeld schoonmaak of tuinonderhoud. U bepaalt dan zelf hoe het moet gebeuren en u kiest een bedrijf. Of u doet het zelf, samen met uw buren. Soms betaalt u dan ook minder servicekosten. Lees meer over op onze website over zelfbeheer Zelf aan de slag.

Wilt u samen met Ymere werken aan een betere buurt? Neem dan contact op met Ymere zodat we kunnen kijken wat we samen kunnen doen.