A A A

Betere Buurtplan

Icoon Betere buurtHeeft u een goed idee waar uw buurt van opknapt? Vertel het ons. Omschrijf uw plan en stuur het naar Ymere. Wie weet kunnen wij u helpen om uw idee uit te voeren.

U voert het idee zelf uit en wij helpen u graag

Wij helpen u met praktische en financiële steun. We kunnen u bijvoorbeeld helpen met het opzetten van het plan. We kunnen u ook in contact brengen met de juiste personen en organisaties. U kunt bij ons ook terecht voor andere praktische zaken zoals het schrijven van een brief.

Kopers en huurders kunnen ideeën indienen

U kunt als koper een idee indienen als u samen met huurders van Ymere in één complex woont. Het is wel belangrijk dat u als huurders of huiseigenaar geen geld verdient aan uw idee.

Uw idee draagt bij aan een betere buurt

Uw idee levert een voordeel op voor uw woonomgeving, bewoners en woningen van Ymere. Wij steunen ideeën die zorgen voor:

  • Betere en veiligere gebouwen. Ze knappen er van op, worden leuker of opgefrist. Een voorbeeld van een Betere Buurtplan-initiatief is het opfleuren van de hal van uw gebouw.
  • Hulp aan kwetsbare huurders. Het plan moet huurders ontzorgen als het gaat over betaalbaarheid en overlast. Een voorbeeld van een Betere Buurtplan-initiatief is het opzetten van een Formulieren Café waarbij huurders worden ondersteund met administratieve taken. Zij krijgen hierdoor grip op hun administratie en financiën.
  • Meer verantwoordelijkheid bij bewoners voor de eigen omgeving. Een voorbeeld van een Betere Buurtplan-initiatief is het opknappen van uw gezamenlijk tuin samen met uw buren.

Hulp nodig?

   WhatsApp: 06 13 22 12 20
   Telefoon: 088 000 89 00
  Contactformulier
   Open: maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur
   Bezoektijden balie: maandag t/m donderdag 13.00-16.30 uur of in de ochtend op afspraak