A A A

Overlast

Icoon OverlastDe verschillen tussen buren zijn vaak groot. Als iedereen rekening houdt met elkaar, gaat het toch vaak goed. Buren accepteren bijvoorbeeld de gewone geluiden van elkaar. Maar wat doet u als uw buren regelmatig overlast veroorzaken?

Uw buren weten misschien niet eens dat ze overlast veroorzaken. Bijvoorbeeld omdat ze niet weten hoe goed u hun geluid hoort. Of omdat zij de vuilniszakken in de hal niet slordig vinden. Ook u kunt overlast veroorzaken zonder dat u het weet. Het is daarom belangrijk dat u eerst met de buren praat. In ons stappenplan geven wij tips, u kunt overlast online melden en u leest wat Ymere voor u kan doen.

Ernstige overlast

Schakel de politie in bij ernstige overlast zoals vandalisme, geweld en bedreiging. Bel bij spoed 112 en als het geen spoed is 0900 8844. Dringende zaken kunt u ook melden bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Vertel ons ook dat u de politie ingeschakeld heeft: bel 088 000 89 00.

Zorgen om uw buren

Overlast kan veroorzaakt worden door buren met psychische problemen of een verslaving. Maakt u zich zorgen om uw buren, neem dan contact op met het meldpunt Zorg & Overlast van uw gemeente of stadsdeel.

Op de website www.vooreenveiligthuis.nl leest u wat u kunt doen bij kindermishandeling of huiselijk geweld.

Woonfraude

Bij woonfraude verhuurt de huurder zijn woning zonder onze toestemming of woont hij niet in de woning. In de woning mag ook geen hennep gekweekt worden. Woonfraude kan overlast veroorzaken. Ook als u geen overlast heeft, kunt u woonfraude aan ons melden. Dit kan anoniem.