A A A

Huur betalen

Icoon Huur betalenElke maand betaalt u de bruto huur van uw woning vóór de eerste van de maand. De bruto huur bestaat uit de netto huur plus servicekosten.

Servicekosten zijn kosten bovenop de netto huur van de woning, bijvoorbeeld de kosten voor schoonmaak en licht in de hal van het gebouw. Niet iedereen heeft servicekosten.

Wilt u weten waar u huur voor betaalt, dan kunt u een huurspecificatie aanvragen. U heeft deze nodig voor bijvoorbeeld kwijtschelding van gemeentelijke belastingen of de aanvraag huurtoeslag. 

U krijgt elk jaar ook een huurspecificatie bij de brief over de huurverhoging.

Huurverhoging

Ieder jaar verhoogt Ymere uw huur. Lees meer over de Huurverhoging 2017.

Manieren om te betalen

U kunt zelf bepalen hoe u de huur wilt betalen, bijvoorbeeld via automatische incasso of met eigen overschrijvingen. Bekijk de betaalmogelijkheden.

Ymere stopt met acceptgiro's per 1 juli 2017

Betaalt u nu met een acceptgiro? We vragen u te kiezen voor een automatische incasso of een betaalmail. Lees meer bij Acceptgiro stopt.

Kunt u de huur niet betalen?

U moet de huur vóór de eerste van de maand betalen. Krijgt u een probleem met het betalen van uw huur? Lees wat u kunt doen bij Huurachterstand.

Huurtoeslag voor sociale huurwoningen

Heeft u een laag inkomen en een sociale huurwoning? U kunt dan misschien huurtoeslag krijgen. Dit is een bijdrage in de huurkosten. De Belastingdienst kan u hier meer over vertellen op www.toeslagen.nl of via de BelastingTelefoon 0800 - 0543 (gratis).

Huurverlaging aanvragen

Heeft u in 2015 of 2016 een extra inkomensafhankelijke huurverhoging gekregen en is uw inkomen inmiddels gedaald? Of betaalt u een hogere netto huur dan mag volgens de puntentelling van uw woning? U kunt een Verzoek om huurverlaging indienen.