A A A

Huur betalen

Icoon Huur betalenElke maand betaalt u de bruto huur van uw woning vóór de eerste van de maand. De bruto huur bestaat uit de netto huur plus servicekosten.

Servicekosten zijn kosten bovenop de netto huur van de woning, bijvoorbeeld de kosten voor schoonmaak en licht in de hal van het gebouw. Niet iedereen heeft servicekosten.

Wilt u weten waar u huur voor betaalt, dan kunt u een huurspecificatie aanvragen

Manieren om te betalen

U kunt zelf bepalen hoe u de huur wilt betalen, bijvoorbeeld via automatische incasso of met eigen overschrijvingen. Bekijk de betaalmogelijkheden.

Let op: sinds februari 2019 heeft Ymere een nieuw rekeningnummer.

Kunt u de huur niet betalen?

U moet de huur vóór de eerste van de maand betalen. Krijgt u een probleem met het betalen van uw huur? Lees wat u kunt doen bij Huurachterstand.

Huurtoeslag voor sociale huurwoningen

Heeft u een laag inkomen en een sociale huurwoning? U kunt dan misschien huurtoeslag krijgen. Dit is een bijdrage in de huurkosten. De Belastingdienst kan u hier meer over vertellen op www.toeslagen.nl of via de BelastingTelefoon 0800 - 0543 (gratis).

Huurverlaging aanvragen

Heeft een extra inkomensafhankelijke huurverhoging gekregen en is uw situatie veranderd? Of betaalt u een hogere netto huur dan mag volgens de puntentelling van uw woning? U kunt een Verzoek om huurverlaging indienen.