A A A

Huurachterstand

Icoon Huur betalenDe huur moet op de eerste dag van de maand op de rekening van Ymere staan. Heeft u een achterstand met het betalen van de huur? Neem dan snel contact op met Ymere.

Wij bekijken met u wat er mogelijk is. Als u snel contact opneemt, kunnen we vaak meer voor u doen. 

Misschien kunt u een betalingsregeling afsluiten

U betaalt dan elke maand een afgesproken bedrag totdat u geen achterstand meer heeft. Aan een betalinsgregeling zijn voorwaarden verbonden. Neem contact met ons op. Wij vertellen u direct of een betalingsregeling mogelijk is.

Ik wil contact over mijn huur betalen

Heeft u en vraag over de afrekening van uw servicekosten? Ga dan naar Servicekosten.

Schuldhulpverlening kan helpen

Komt u er zelf niet meer uit? Meld u dan aan bij schuldhulpverlening in uw buurt. Samen kijkt u bijvoorbeeld naar uw inkomsten en uitgaven of zij bemiddelen met uw schuldeisers. U kunt zelf contact opnemen met een schuldhulpverlener. 

Niet op tijd betalen heeft gevolgen

U krijgt een brief als u niet op tijd betaalt, dit is een aanmaning. In de brief staat wat de incassokosten zijn als u niet betaalt binnen 16 dagen na het versturen  van de aanmaning. We kunnen u ook op andere manieren een herinnering sturen, bjivoorbeeld via een e-mail, sms of bericht van een belcomputer.

Wanneer gaat uw dossier naar de deurwaarder?

Dit gebeurt als er geen betalingsafspraak is of als uw achterstand groter wordt. U betaalt dan de kosten van de deurwaarder.

Als u ook de deurwaarder niet betaalt, dan start de deurwaarder een procedure bij de rechter. U kunt dan bijvoorbeeld uit uw woning gezet worden. U betaalt dan alle kosten die er zijn gemaakt. U kunt dan ook geen andere woning bij ons huren.

Let op: ligt uw dossier bij de deurwaarder? Dan kunnen wij geen vragen meer beantwoorden. Alle contact loopt via de deurwaarder. 

Privacy

Wij kunnen informatie over u aan een andere organisatie geven zoals een incassobureau, deurwaarder of schuldhulpverlener. U leest meer in onze privacyverklaring.

Tips over omgaan met geld

Hulp nodig?

Neem contact met ons op, maandag t/m vrijdag 8.30 - 17.00 uur

   WhatsApp: 06 13 22 12 20 
    Telefoon: 088 000 89 00