A A A

Huurtoeslag en uw nieuwe huurprijs

Als uw huur verandert, kan dat gevolgen hebben voor uw huurtoeslag. U hoeft uw nieuwe huurprijs niet door te geven aan de Belastingdienst, dat doen wij voor u.

Extra toeslag

Op toeslagen.nl kunt u berekenen of u recht heeft op meer huurtoeslag. De Belastingdienst verandert uw huurtoeslag de rest van 2019 niet. Aan het eind van het jaar maakt de Belastingdienst een definitieve berekening over 2019. Kreeg u te weinig toeslag? Dan maakt de Belastingdienst het bedrag aan u over.

Huurprijs boven de grens voor huurtoeslag

  • Krijgt u al huurtoeslag? Dan blijft u huurtoeslag krijgen. Het is wel zo dat u geen huurtoeslag krijgt voor het deel van uw huur dat boven de grens uitkomt. We proberen te voorkomen dat uw huur stijgt tot boven de grens voor huurtoeslag. Zo geven we geen huurverhoging aan huurders met een inkomen onder de € 42.436 en een netto huur van meer dan € 720.
  • Vraagt u huurtoeslag aan, maar is uw huurprijs te hoog? En komt u met uw inkomen wel in aanmerking voor huurtoeslag? Neem dan contact met ons op. In de meeste gevallen verlagen wij uw huurprijs zodat u toeslag aan kunt vragen.

Mag mijn huur boven deze grens uitkomen?

Ja dat mag. De netto huurprijs bij het aangaan van het huurcontract bepaalt of een woning een sociale huurwoning is. Voor 2019 is de grens € 720.42 Daarna mag de huur stijgen tot de maximale huur volgens de Puntentelling voor sociale huurwoningen.

Heeft u vragen over uw huurtoeslag?

Kijk op toeslagen.nl.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op, maandag t/m vrijdag 8.30 - 17.00 uur

   WhatsApp: 06 13 22 12 20 
    Telefoon: 088 000 89 00