A A A

Servicekosten

Icoon Huur betalenServicekosten zijn de kosten voor bijvoorbeeld het licht in de hal of het schoonmaken van de trappen.

De servicekosten betaalt u elke maand met uw huur. U betaalt de bruto huur die bestaat uit netto huur en servicekosten. Niet iedereen betaalt servicekosten.

U betaalt bijvoorbeeld voor:

  • Ramen wassen (buitenkant)
  • Tuinonderhoud
  • Schoonmaken van algemene ruimten
  • Elektriciteit in de algemene ruimten
  • Water
  • Wijkbeheerder (huismeester)
  • Stookkosten

U betaalt bij uw servicekosten ook een bedrag voor:

  • Fondsen voor glas, ontstopping en graffiti verwijderen (voor nieuwe huurders verplicht). Deze fondsen zijn een soort verzekering waaruit we deze kosten betalen.
  • Serviceabonnement (vrijwillig)
  • Noodtelefoon in de lift (als die er is)

Afrekening

U betaalt elke maand een voorschot voor de servicekosten in uw huur. Na afloop van het jaar vergelijken wij de voorschotten met de echte kosten. U krijgt dan een afrekening. U betaalt dan mogelijk geld bij of u krijgt geld terug. Wij sturen u voor 1 juli de afrekening.

Let op: betaalt u de huur met een automatische incasso en moet u bijbetalen voor de servicekosten? U moet dan zelf het bedrag aan ons overmaken. De afrekening servicekosten schrijven wij niet automatisch af.

U betaalt altijd administratiekosten

De administratiekosten voor de afrekening zijn een percentage van de kosten op de afrekening, met een minimum van €7,50. Ook als u geld terugkrijgt of als de afrekening heel laag is, moet u toch administratiekosten betalen. De percentages en het minimumbedrag zijn beleid van de Huurcommissie.

Als u niet kunt betalen

Moet u bijbetalen en kunt u het niet in 1 keer betalen? Neem contact op met Ymere dan zoeken we samen een oplossing.

Ik wil contact over mijn servicekosten

Niet eens met de afrekening?

Bent u het niet eens met uw servicekosten of de afrekening? Neem dan contact met ons op. Komt u er met ons niet uit? Dan kunt u een uitspraak vragen van de Huurcommissie.

Let op: ook als u het niet eens bent met de servicekosten of de afrekening, is het belangrijk dat u wel betaalt. Alleen de Huurcommissie en Ymere kunnen beslissen dat u minder gaat betalen of geld terugkrijgt.

In uw huurspecificatie staat waar u voor betaalt

Waar u servicekosten voor betaalt, staat in de huurspecificatie. U heeft deze nodig voor bijvoorbeeld kwijtschelding van gemeentelijke belastingen of de aanvraag huurtoeslag. U krijgt elk jaar een huurspecificatie bij de brief over de huurverhoging. U kunt ook een huurspecificatie aanvragen.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op, maandag t/m vrijdag 8.30 - 17.00 uur

   WhatsApp: 06 13 22 12 20 
    Telefoon: 088 000 89 00