A A A

Puntensysteem

Icoon Huur betalenHet puntensysteem van de Rijksoverheid (ook wel de Woningwaardering) bepaalt de maximale netto huur voor een zelfstandige sociale huurwoning. 

U krijgt de puntentelling bij de brief over de huurverhoging

Ieder jaar in april krijgen al onze sociale huurders een brief over de huurverhoging. Daarin staat ook de puntentelling volgens het puntensysteem. U kunt uw puntentelling zelf narekenen op de website van de Huurcommissie

Sinds oktober 2015 telt de WOZ-waarde zwaarder mee

Het puntensysteem is in oktober 2015 veranderd. De WOZ-waarde telt zwaarder mee. De WOZ-waarde is de waarde van een woning volgens de gemeente. Op de website van de Rijksoverheid leest u meer over de invloed van de WOZ-waarde op de puntentelling.

De WOZ-waarde staat op het aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen. U krijgt dit in januari of februari. U kunt de WOZ-waarde ook opvragen bij uw gemeente.

U kunt bij de gemeente bezwaar maken tegen de WOZ-waarde

Dat kan tot 6 weken nadat u de brief over de nieuwe WOZ-waarde heeft gekregen. Bij de brief krijgt u ook informatie over bezwaar maken tegen de WOZ-waarde bij de gemeente. Komt u er niet uit, neem dan contact op met uw gemeente.

Als u meer betaalt dan de maximale huur

Daalt uw WOZ-waarde en betaalt u daardoor meer huur dan de maximale huurprijs ? Dan kunt u een Verzoek om huurverlaging doen.

Meer informatie

  • U leest meer over de puntentelling op de website van de Huurcommissie. U kunt daar ook uw puntentelling narekenen.
  • Heeft u vragen over uw puntentelling? Neem dan contact met ons op.

Hulp nodig?

   WhatsApp: 06 13 22 12 20
   Telefoon: 088 000 89 00
  Contactformulier
   Open: maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur