A A A

Huurovereenkomst

Icoon HuurovereenkomstDe huurovereenkomst bestaat uit een huurcontract en voorwaarden. In de huurovereenkomst staat onder andere:

  • de (netto) huurprijs en eventuele servicekosten;
  • de ingangsdatum van de huurovereenkomst;
  • wie de huurder is en dus verantwoordelijk voor het betalen van de huur;
  • dat u zelf in de woning moet wonen: het is uw hoofdverblijf en niet uw tweede woning. Bij woonfraude leest u meer over wat er wel en niet mag.


Naast de algemene huurvoorwaarden voor een woning kunt u aanvullende of bijzondere huurvoorwaarden hebben voor bijvoorbeeld de warmtelevering. Niet iedereen heeft aanvullende of bijzondere voorwaarden.

Iemand weg of er bij

Trouwen en geregistreerd partnerschap

Als u trouwt of geregistreerd partner wordt, dan bent u automatisch ook huurder van de woning. U hoeft niets aan ons door te geven.

Samen wonen

Uw partner mag bij u komen wonen, u hoeft dat niet bij ons te melden. Wilt u uw partner ook huurder wordt? Lees meer bij Samen huren.

Tip: Wilt u uitproberen of samenwonen bevalt en bij uw partner gaan wonen terwijl u uw eigen woning tijdelijk verhuurt? Kijk dan eens bij de informatie over proef samenwonen bij Huisbewaring.

Kinderen krijgen

U hoeft niet aan ons door te geven dat u een kind heeft gekregen. 

Scheiden of uw relatie eindigt

Kijk bij Samen huren wie er in de woning kan blijven wonen, en hoe u doorgeeft dat u uit elkaar gaat.

Overlijden

Als een huurder overleden is, moet u dit aan ons doorgeven (zie Samen huren). Als een van de andere medebewoners overlijdt dan hoeft u dit niet aan ons door te geven.

Als een van de huurders overlijdt wil dit niet automatisch zeggen dan de andere huurders of medebewoners in de woning kunnen blijven. Lees hier meer over bij Samen huren.

Verhuizen

Nieuwe eigenaar voor uw bedrijf (indeplaatsstelling)

Gaat u uw bedrijf verkopen dan kunt u uw huurcontract op naam van de nieuwe eigenaar laten zetten. Vul hiervoor het formulier indeplaatsstelling (pdf) in en lever de gevraagde documenten in. Lees de toelichting bij het formulier voor de voorwaarden.

Verhuizen

Als u gaat verhuizen, moet u uw huur opzeggen. U geeft dan ook uw nieuwe adres door.

Heeft u plannen om te gaan verhuizen? Kijk dan eens bij ons aanbod, woningruil en bij de voordeelregelingen verhuizen die Ymere heeft voor huurders die willen verhuizen.

Anders betalen

Nieuw rekeningnummer of andere betaalwijze

U kunt uw wijzigingen online doorgeven.