A A A

Huur opzeggen

Icoon HuurovereenkomstU kunt uw huur opzeggen. Wij verhuren de woning, bedrijfsruimte, parkeerplek of bergruimte dan aan iemand anders.

Hoe u de huur opzegt, hangt af van wat u huurt: een sociale huurwoning, vrije sector huurwoning of een bedrijfsruimte, parkeerplek of bergruimte. Lees hieronder hoe u de huur opzegt.

Alle huurders die op de overeenkomst staan, moeten de huur opzeggen.

Let op: bent u huurder en vertrekt u, maar uw medebewoners of gebruikers niet? Zij kunnen meestal de huur niet van u overnemen. Lees meer bij Samen huren (voor bewoners) of bij Indeplaatsstelling (voor bedrijven).

Verhuurdersverklaring

Als u voor uw nieuwe huurwoning een verhuurdersverklaring van Ymere nodigt heeft dan kun u die telefonisch (088 000 89 00) of per mail (klantenservice@ymere.nl) aanvragen. Vergeet niet om in de mail te zetten waar u nu woont (de woning van Ymere).

Huurwoningen opzeggen

U kunt elke dag van de maand uw huur opzeggen. De opzegtermijn is minstens 1 maand. Dit betekent dat als u de huur op 5 juni opzegt, de huurovereenkomst op 5 juli eindigt. Valt de dag waarop de overeenkomst eindigt, in het weekeinde of op een feestdag? Dan eindigt de huurovereenkomst op de eerstvolgende werkdag.

Een vrije sector huurwoning mag u pas opzeggen als u minimaal 12 maanden in de woning gewoond hebt.

U kunt de huurwoning per brief opzeggen, online of telefonisch op 088 000 89 00. Als u telefonisch of online opzegt, vragen wij u later nog om een handtekening onder de opzegging. Staat de huurovereenkomst op naam van 2 personen? Dan moet u allebei de opzegging ondertekenen.

Wilt u een brief sturen? Zet hier dan in:

  • het adres van de woning die u opzegt en per wanneer u opzegt
  • uw nieuwe adres
  • als uw rekeningnummer verandert: uw nieuwe rekeningnummer (IBAN). Verhuist u naar het buitenland geef ons dan ook het BIC-nummer van de bank.
  • de handtekening van de huurder(s)


Stuur de brief naar: Ymere, Wonen en verhuur, Afdeling Ondersteuning en specialisten, Postbus 94278, 1090 GG Amsterdam

Na het opzeggen van de huur volgt een voorinspectie, een bezichtiging en een eindinspectie. Daarna krijgt u de eindafrekening. We verhuren uw woning graag snel aan een nieuwe huurder. Daarom plannen we een bezichtiging vóór het einde van uw huurcontract. 

Bedrijfsruimte, parkeerplek en bergruimte opzeggen

In uw huurovereenkomst staat tot wanneer u de ruimte minimaal moet huren (de huurperiode). De opzegtermijn staat ook in de huurovereenkomst.

Bij bedrijven kunt u de huur opzeggen door een aangetekende brief te sturen aan:  

Ymere 
Afdeling Bedrijfsruimte 
Postbus 94278 
1090 GG Amsterdam

Bij parkeerplekken is de opzegtermijn altijd 1 maand. U kunt op elke dag opzeggen, dit hoeft dus niet de eerste dag van de maand te zijn. Mail uw opzegging naar parkeren@ymere.nl of stuur een brief naar: 

Ymere
Afdeling Parkeren
Postbus 94278
1090 GG Amsterdam

Bij bergruimte of garageboxen leest u in uw overeenkomst hoe u op moet zeggen.

Na het opzeggen van de huur volgt een voorinspectie en een eindinspectie. Daarna krijgt u de eindafrekening.

Hulp nodig?

Mail: klantenservice@ymere.nl
Telefoon: 088 000 89 00
Open: maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur
Gesloten: Koningsdag (27 april) en de dag daarna (28 april) 
Bekijk onze openingstijden rond feestdagen

De vervolgstap:

Op zoek naar iets nieuws?

Bekijk ons aanbod