A A A

Verhuisregelingen

Icoon HuurovereenkomstYmere heeft speciale verhuisregelingen voor huurders die willen verhuizen naar een andere huur- of koopwoning. U kunt bijvoorbeeld voorrang krijgen, een bonus of een korting op de huur.

Let op: wilt u meer dan 1 regeling gebruiken, vraag dan van te voren of dit kan. U kunt een verhuisregeling niet combineren met stadsvernieuwingsurgentie of een sociaal plan.

Verhuizen naar een sociale huurwoning

Van Groot naar Beter: kleine huishoudens die groot wonen, kunnen een vergoeding krijgen als ze verhuizen naar een woning die beter bij de grootte van hun huishouden past.

Trouwe klantenbonus: een eenmalig bedrag als u meer dan 9 jaar dezelfde sociale huurwoning bij Ymere huurt en gaat verhuizen naar een andere woning van Ymere.

Van Hoog naar Laag Amsterdam: als u 65+ bent en woont in een sociale huurwoning in de gemeente Amsterdam, kunt u voorrang krijgen op bijvoorbeeld een benedenwoning

Ouder worden en prettig wonen in Haarlem: als u 65+ bent en woont in een sociale huurwoning in Haarlem, kunt u voorrang krijgen op bijvoorbeeld een appartement zonder trap

Verhuizen naar een vrije sector huurwoning

Voorrang voor sociale huurders en middeninkomens: voorrang op vrije sector huurwoningen als u een inkomen heeft tussen de € 38.035 en € 48.000 (prijspeil 2019), óf als u nu in een sociale huurwoning woont in de stadsregio Amsterdam.

Trouwe klantenbonus: een eenmalig bedrag als u meer dan 9 jaar dezelfde sociale huurwoning bij Ymere huurt en gaat verhuizen naar een andere woning van Ymere

Hulp nodig?