A A A

Ouder worden en prettig wonen in Haarlem

Huurt u een sociale huurwoning met een trap in de gemeente Haarlem en bent u 65 jaar of ouder? Dan kunt u voorrang krijgen op een sociale huurwoning in de gemeente Haarlem.

U krijgt voorrang als u gaat verhuizen naar een woning die beter bij u past. Is de nieuwe woning duurder? Dan kunt u uw oude huur meenemen. Bovendien krijgt u een verhuisvergoeding van € 1000.

U moet wel voldoen aan de voorwaarden voor een sociale huurwoning, zoals de inkomenseisen voor een sociale huurwoning

Voorwaarden

  • U woont nu in een sociale huurwoning in de gemeente Haarlem
  • U bent 65 jaar of ouder
  • U woont alleen of met uw partner
  • U moet een trap op in uw woning óf uw woning is alleen bereikbaar met een trap
  • U woont langer dan 1 jaar in uw woning

Voorwaarden voor de woning waar u op reageert:

  • Het is een sociale huurwoning in de gemeente Haarlem van Elan, Pré Wonen of Ymere
  • De woning heeft maximaal 3 kamers
  • U moet geen trap op in de woning en de woning is bereikbaar zonder trap  

Let op: wilt u meer dan 1 verhuisregeling gebruiken, vraag dan aan ons of dit kan. U kunt een vehuisregeling niet combineren met stadsvernieuwingsurgentie of een sociaal plan.

Bekijk dit filmpje en u weet waarom het handig is op tijd te zoeken naar een woning die ook als u ouder wordt prettig blijft:

Voldoet u niet aan de voorwaarden, maar huurt u wel langer dan 9 jaar een sociale huurwoning van Ymere? Misschien komt u wel in aanmerking voor de Trouwe klantenbonus. U kunt de Trouwe klantenbonus en de regeling van Ouder worden en prettig wonen niet combineren.

Hoe werkt het?

Staat u nog niet ingeschreven bij MijnWoonservice? Dan is dat de eerste stap. Daarna kunt u de voorrang bij ons aanvragen. Als u aan de voorwaarden voldoet, passen wij uw inschrijving in MijnWoonservice aan. 

Dan kunt u met voorrang zoeken naar een passende woning bij MijnWoonservice.

Aanvragen

Stuur ons uw inkomensverklaring 2016 of 2017, ook van uw partner. Met de inkomensverklaring(en) controleren wij of u voldoet aan de inkomenseisen voor een sociale huurwoning.

Ik wil mijn documenten toesturen

Kies in het formulier voor de optie 'Voordeelregeling verhuizen'

Heeft u een vraag? Neem contact op met de afdeling Match en markt van Ymere bel ons op 020 555 10 41 (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur) of stuur een e-mail naar match_markt@ymere.nl

Hulp nodig?