A A A

Van Groot naar Beter

Icoon HuurovereenkomstHeeft u als klein huishouden een grote sociale huurwoning? Dan kunt u gebruik maken van de verhuisregeling Van Groot naar Beter.

U krijgt voorrang als u gaat verhuizen naar een kleinere sociale huurwoning die beter past bij uw huishouden. En is de nieuwe woning duurder? Dan kunt u in veel gevallen uw oude huur behouden.

Let op: u moet wel voldoen aan de inkomenseisen voor een sociale huurwoning. U mag bijvoorbeeld niet te veel verdienen. In uw gemeente kunnen nog andere regels gelden.

Op deze pagina

Let op: wilt u meer dan 1 verhuisregeling gebruiken, vraag dan aan ons of dit kan. U kunt een verhuisregeling niet combineren met stadsvernieuwingsurgentie of een sociaal plan.

Voorwaarden Amsterdam

 • u huurt een sociale huurwoning van een van de deelnemende corporaties in de regio Amsterdam: De Key, Eigen Haard, Rochdale, Ymere, Alliantie, Stadgenoot
 • uw woning heeft een oppervlakte van minimaal 70m2
 • uw woning heeft minimaal 4 kamers. De zolder en een berging tellen niet als kamer
 • uw huishouden bestaat uit maximaal 3 personen
 • u reageert op een sociale huurwoning in Amsterdam van een van de deelnemende corporaties: De Key, Eigen Haard, Rochdale, Ymere, Alliantie, Stadgenoot
 • u reageert op een woning van maximaal 60 m2, of op een seniorenwoning, of op een WIBO-woning

U kunt een verhuiskostenvergoeding krijgen van de gemeente Amsterdam. De vergoeding is tussen de € 4000 en € 6200, afhankelijk van de grootte van uw woning. We informeren u graag verder over de vergoeding als u in aanmerking komt voor de regeling.  

Uw oude huur meenemen kan alleen als u verhuist naar een bestaande woning van een van de deelnemende corporaties. U kunt de oude huur helaas niet meenemen als u verhuist naar een nieuwbouwwoning.

Komt u in aanmerking? Ga naar Aanvragen >>

Voorwaarden Haarlemmermeer

 • u huurt een sociale huurwoning van Ymere in de regio Haarlemmermeer
 • uw woning heeft een oppervlakte van minimaal 65m2
 • uw woning heeft minimaal 4 kamers. De zolder en een berging tellen niet als kamer. 
 • uw huishouden bestaat uit maximaal 3 personen
 • u reageert op een sociale huurwoning van Ymere in Haarlemmermeer van maximaal 60 m2, of op een seniorenwoning, of op een WIBO-woning
   

U kunt misschien ook een verhuiskostenvergoeding krijgen van de gemeente Haarlemmermeer. De vergoeding is € 1000. Een van de voorwaarden voor de vergoeding is dat u of uw partner 65 of ouder is. We informeren u graag verder over de vergoeding als u in aanmerking komt voor de regeling.

Uw oude huur meenemen kan alleen als u verhuist naar een bestaande woning van Ymere. U kunt de oude huur helaas niet meenemen als u verhuist naar een nieuwbouwwoning. Wilt u een woning van een andere corporatie gaan huren? Informeer dan bij die corporatie naar de spelregels voor huur meenemen bij Van Groot naar Beter.

Komt u in aanmerking? Ga naar Aanvragen >>

Voorwaarden Weesp en Gooise meren

Let op: Er is jaarlijks maar een beperkt aantal plekken beschikbaar in Weesp.
 

 • u huurt een sociale huurwoning van Ymere in Weesp of Gooise meren
 • uw woning is grondgebonden
 • uw woning heeft minimaal 4 kamers, waarvan 3 slaapkamers (een zolderkamer bereikbaar met een vaste trap telt mee)
 • uw huishouden bestaat uit maximaal 2 personen, zonder inwonende kinderen. Een van u is 55 jaar of ouder
 • u reageert op een gelijkvloers appartement van Ymere in de gemeente waar u nu woont

Uw oude huur meenemen kan alleen als u verhuist naar een bestaande woning van Ymere. U kunt de oude huur helaas niet meenemen als u verhuist naar een nieuwbouwwoning.

Komt u in aanmerking? Ga naar Aanvragen >>

Almere: start weer na zomer 2019

Let op: Van Groot naar Beter in Almere is tijdelijk gestopt. We verwachten dat de regeling in het najaar weer van start gaat. De voorwaarden vindt u dan hier.

Haarlem: vervangen door regeling Ouder worden en prettig wonen

Sneller een passende woning vinden in Haarlem kan met de verhuisregeling: Ouder worden en prettig wonen in Haarlem.

Aanvragen

 1. Staat u nog niet ingeschreven bij Woningnet? Dan is dat de eerste stap. 
 2. Staat u ingeschreven bij Woningnet en voldoet u aan de voorwaarden die gelden in uw gemeente? Dan kunt u de voorrang bij ons aanvragen. Neem contact op met de afdeling Match & Markt van Ymere: bel ons op 020 555 10 41 (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur) of stuur een e-mail naar match_markt@ymere.nl.

Voldoet u niet aan de voorwaarden, maar huurt u wel langer dan 9 jaar een sociale huurwoning van Ymere? Misschien komt u wel in aanmerking voor de Trouwe klantenbonus. U kunt de Trouwe klantenbonus en de regeling van Groot naar Beter niet combineren.

Hulp nodig?