A A A

Van Hoog naar Laag

Icoon HuurovereenkomstBent u 65 jaar of ouder of heeft u een medische urgentie en woont u op de tweede etage of hoger zonder lift? Dan kunt u voorrang krijgen op een woning op de begane grond, op de eerste etage, of op een ouderenwoning in een gebouw met een lift.

Deze regeling geldt helaas niet in Almere en Weesp.

U vindt sneller een nieuwe woning met deze voordeelregeling. Vaak kunt u ook uw oude huur behouden.

Van Hoog naar Laag Amsterdam

U moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U woont nu in een sociale huurwoning van Ymere en u verhuist ook naar een sociale huurwoning van Ymere of een van de andere corporatie die meedoen. Lees meer op Woningnet.
  • U bent 65 jaar of ouder 
  • U woont nu in een woning op de tweede etage of hoger, en er is geen lift
  • Uw nieuwe woning ligt in hetzelfde stadsdeel als uw oude woning

Let op: in Amsterdam moet u 70 jaar of ouder zijn om uw oude huur te behouden. Bij een nieuwbouwwoning kunt u uw oude huur niet behouden.

Van Hoog naar Laag Haarlem, Haarlemmermeer, Noord-Kennemerland

U moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U woont nu in een sociale huurwoning van Ymere en u verhuist ook naar een sociale huurwoning van Ymere in dezelfde plaats
  • U bent 65 jaar of ouder of u heeft een medische urgentie
  • U woont nu in een woning op de tweede etage of hoger, en er is geen lift

Let op: wilt u meer dan 1 voordeelregeling gebruiken, vraag dan aan ons of dit kan. U kunt een voordeelregeling niet combineren met stadsvernieuwingsurgentie of een sociaal plan.

Aanvragen

Wilt u graag verhuizen en denkt u dat u in aanmerking komt voor deze regeling? Neem dan contact op met de afdeling Match & Markt van Ymere. Bel ons op 020 555 10 41 (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur) of stuur een e-mail naar match_markt@ymere.nl. We helpen u graag met het vinden van een passende woning.