A A A

Badkamer en toilet (sanitair)

Icoon Reparaties en onderhoud

Wie doet wat?

Huurder zelf:

  • Vervangen, repareren en/of vastzetten van sanitair na schade of breuk die door u veroorzaakt is

Huurder zelf, tenzij u een serviceabonnement heeft kunt, dan u dit door Ymere laten doen:

  • Onderhouden, repareren, opnieuw bevestigen of vervangen van badkameraccessoires zoals planchet (plankje onder spiegel), de wastafelspiegel, handdouche, doucheslang, glijstang, opsteekhaak, doucheputrooster
  • Repareren of vervangen van onderdelen van closetpot en reservoir, zoals wc-bril, manchet/sok (aansluiting op de afvoer), afdichtingsringen, vlotter en drijver
  • Repareren van kranen en kraanuitlopen en het vervangen van kraanleertjes en afsluitringen

Ymere:

  • Vervangen van kranen (na beoordeling Ymere)
  • Vervangen van sanitair zoals wastafels, fonteinbakje, lavet, ligbad, closetpot en reservoir (stortbak) inclusief trek- en drukapparatuur, als het eigendom is van Ymere (na beoordeling Ymere)
  • Repareren of vervangen van gasleidingen en kranen voor zover deze standaard tot de woning behoren

Zie Afvoer voor informatie over onder andere verstopping en lekkage van de afvoer van uw wastafel, douche en toilet.

We vervangen iets alleen als het stuk is en we het niet kunnen repareren. We vervangen het niet omdat u het niet mooi vindt of ouderwets.

Serviceabonnement

Wilt u weten of u een serviceabonnement heeft? Neem contact met ons op. U kunt het ook opzoeken in de huurspecificatie die u elk jaar krijgt bij de brief over de huurverhoging.

Ik wil een reparatie aanvragen

Bel ons bij spoed. Ook na 17.00 en in het weekend: 088 000 89 00
Spoed is bijvoorbeeld inbraakgevaar, ernstige lekkage of gevaar voor de bewoner(s)

Verandering

Tegels mag u vervangen maar niet schilderen. U mag de voegen tussen de tegels wel verven. De woning moet wel goed verhuurbaar blijven. Kijk dus uit met bijvoorbeeld extreme kleuren.

Als u nieuwe vloertegels laat leggen, dan mag dat als u het volledig verlijmd aan de ondervloer en zorgt dat het niet gaat lekken aan de randen. Het is handig om een paar extra wandtegels te bewaren voor als er een kapot gaat, bijvoorbeeld omdat een reparateur bij een leiding moeten kunnen.

U mag toiletten, baden en douches vervangen of plaatsen. Zorg dat de kitvoegen goed waterdicht zijn. Voor u een extra douche plaatst, moet u contact opnemen met Ymere.

U mag ook (extra) aansluitingen maken voor wasmachines en wasdrogers. Voor wasdrogers heeft u een extra groep (een extra stop) nodig in de meterkast of eventueel een wisselschakelaar. Zie ook Lampen en elektriciteit.

Verhuizen

Als u gaat verhuizen dan kunt u een vergoeding krijgen als u een tweede toilet, een douche of bad aanlegt. Als u iets vervangt (bijvoorbeeld de oude douche vervangt voor een nieuwe) dan mag het blijven, maar u krijgt geen vergoeding.

Tip: schimmel

Lees meer over schimmel weghalen en voorkomen.

Tip: lekkende kraan

Heeft u een lekkende kraan dan ziet u in het filmpje hoe u die repareert door de spindel te vervangen.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op, maandag t/m vrijdag 8.30 - 17.00 uur

   WhatsApp: 06 13 22 12 20 
    Telefoon: 088 000 89 00