A A A

Woning veranderen

Icoon Reparaties en onderhoudU mag veel zaken zelf veranderen of laten veranderen om fijner te wonen. Soms moet u ons wel eerst om toestemming vragen.

Een verandering aan uw woning die u zelf doet of laat doen door bijvoorbeeld een aannemer noemen we ook wel een ZAV (zelf aangebrachte voorziening). Soms kan Ymere iets voor u veranderen, bijvoorbeeld een medische aanpassing of energie besparen met dubbel glas.

Ik wil iets (laten) veranderen in mijn woning

Is er iets stuk? Ga dan naar het formulier Reparatieverzoek

Wat mag u zelf (laten) veranderen?

  • U hoeft geen toestemming te vragen voor bijvoorbeeld een extra stopcontact aanleggen, behangen of tapijt leggen. Dat zijn allemaal zaken die makkelijk weer te veranderen zijn als u weggaat.
  • U moet toestemming vragen voordat u iets verandert dat niet makkelijk weer terug kan naar hoe het was en dat vastzit aan de woning, bijvoorbeeld een muur weghalen of een extra raam plaatsen.

Bij het Overzicht van reparaties en veranderingen leest u per onderdeel van uw woning wat er mag. Staat uw verandering er niet bij en weet u niet of u toestemming nodig heeft? Neem dan contact met ons op.

Veranderen door Ymere

Soms kan Ymere iets voor u verbeteren zodat u fijner woont, bijvoorbeeld dubbel glas. U betaalt dan iedere maand een bedrag extra huur. In het formulier Woning veranderen staat wanneer dit kan. 

We zorgen er samen met u voor dat uw woning heel is en veilig. Maar we vervangen iets niet omdat het oud is of omdat u het niet mooi vindt. Is er iets stuk of werkt het niet meer goed? Dan kunt u een Reparatieverzoek indienen. 

Tip: bent u niet tevreden over een onderdeel of stoort u zich aan slijtage? U mag het vaak wel zelf vervangen voor een nieuw of luxe onderdeel, kijk of u toestemming nodig heeft bij Overzicht reparaties en veranderingen.

Medische aanpassing

Gaat het om een kleine medische aanpassing volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)? Dan veranderen wij de woning voor u, u hoeft hiervoor niet te betalen. U heeft wel een verklaring nodig van een medisch specialist waarin staat wat er moet aangepast. Vraag de medische aanpassing aan via het formulier Woning veranderen. 

Let op: gaat het om een verhoogde toiletpot? Vraag aan de specialist hoeveel centimeter de toiletpot hoger moet zijn. 

Hulp nodig?

Neem contact met ons op, maandag t/m vrijdag 8.30 - 17.00 uur

   WhatsApp: 06 13 22 12 20 
    Telefoon: 088 000 89 00