A A A

Woning verbeteren

Icoon Reparaties en onderhoudU mag veel zaken zelf verbeteren of laten verbeteren om fijner te wonen. Soms moet u ons wel eerst om toestemming vragen.

Een verbetering aan uw woning die u zelf doet of laat doen door bijvoorbeeld een aannemer noemen we ook wel een ZAV (zelf aangebrachte voorziening).

Wat mag u zelf (laten) verbeteren?

  • U hoeft geen toestemming te vragen voor bijvoorbeeld een extra stopcontact aanleggen, behangen of tapijt leggen. Dat zijn allemaal zaken die makkelijk weer te veranderen zijn als u weggaat.
  • U moet toestemming vragen voordat u iets verandert dat niet makkelijk weer terug kan naar hoe het was en dat vastzit aan de woning, bijvoorbeeld een muur weghalen of een extra raam plaatsen.

Bij het Overzicht van reparaties en veranderingen leest u per onderdeel van uw woning wat er mag. Staat uw verandering er niet bij en weet u niet of u toestemming nodig heeft? Neem dan contact met ons op.

Bij Zelf klussen leest u wat de spelregels zijn voor iets veranderen in uw woning.

Toestemming vragen

Vraag toestemming aan via dit formulier:

Ik wil toestemming vragen om zelf iets te (laten) verbeteren

Verbetering door Ymere

U kunt ook vragen of Ymere uw woning verbetert. Bijvoorbeeld dubbel glas plaatsen of centrale verwarming aanleggen. Doen wij de verbetering voor u? Soms betaalt u dan iedere maand een extra bedrag aan huur. 

U hoeft geen extra huur te betalen als het gaat om een medische aanpassing volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Ik wil aanvragen dat Ymere iets verbetert in mijn woning

Hulp nodig?

Neem contact met ons op, maandag t/m vrijdag 8.30 - 17.00 uur

   WhatsApp: 06 13 22 12 20 
    Telefoon: 088 000 89 00