A A A

(Schotel)antenne en kabel

Icoon Reparaties en onderhoudWie doet wat?

Huurder zelf:

  • Onderhouden en repareren van wandcontactdoos en kabel van tv of radio

Huurder zelf, tenzij u hiervoor betaalt in uw servicekosten, dan doet Ymere het:

  • Plaatsing, onderhoud, reparatie en vervanging centrale antenne van Ymere

Servicekosten

Wilt u weten waar u in uw servicekosten voor betaalt? Bel ons dan op 088 000 89 00 of mail klantenservice@ymere.nl. U kunt het ook opzoeken in de huurspecificatie die u elk jaar krijgt bij de brief over de huurverhoging.

Ik wil een reparatie aanvragen

Bel ons bij spoed. Ook na 17.00 en in het weekend: 088 000 89 00
Spoed is bijvoorbeeld inbraakgevaar, ernstige lekkage of gevaar voor de bewoner(s)

Schotelantennes

Als u een schotelantenne aan uw woning vast maakt kunt u uw woning beschadigen. Daarom mag u op woningen gebouwd ná 2006 geen schotel vastmaken. Als uw woning vóór 2006 is gebouwd, mag u wel een schotel plaatsen als u aan de voorwaarden voldoet. In het formulier ‘Aanvraag plaatsing schotelantenne’ (pdf) staat een deel van de voorwaarden bijvoorbeeld over de grootte van de schotel en waar u de schotel mag plaatsen. Vul het formulier in en stuur het met de gevraagde documenten naar uw Ymere-regiokantoor.

U kunt uw Ymere-regiokantoor opzoeken op de pagina Contact.

Als u in een complex woont waar zowel huurders en kopers wonen en een Vereniging van Eigenaren (VvE) actief is, dan heeft u ook toestemming nodig van de VvE. Het contact met de VvE verloopt meestal via Ymere.

Neem ook contact op met uw gemeente voor de specifieke regels in uw gemeente. In sommige gemeenten heeft u een omgevingsvergunning nodig.

Als Ymere onderhoud uitvoert en de schotelantenne zit in de weg, dan moet u de schotelantenne tijdelijk weghalen. U krijgt hiervoor geen vergoeding van Ymere. Als u gaat verhuizen dan moet u de schotel helemaal weghalen. U mag de schotel niet aan de nieuwe huurder verkopen of geven.

Hulp nodig?

   WhatsApp: 06 13 22 12 20
   Telefoon: 088 000 89 00
  Contactformulier
   Open: maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur
   Bezoektijden balie: maandag t/m donderdag 13.00-16.30 uur of in de ochtend op afspraak