A A A

Vergoeding bij verhuizing

Icoon Reparaties en onderhoudAls u gaat verhuizen mag u veranderingen zoals een laminaatvloer of een ligbad vaak in het huis laten zitten. U kunt voor sommige veranderingen zelfs geld krijgen van Ymere.

In het Overzicht van reparaties en veranderingen vindt u per onderdeel van uw woning wat u hieraan mag veranderen. In het overzicht kunt u ook opzoeken of de verandering mag blijven zitten als u verhuist. Of u geld krijgt voor de verandering, vertellen wij u bij de voorinspectie.

Als u verhuist kunt u sommige veranderingen meenemen naar uw nieuwe woning. Als het om ‘standaard’ onderdelen van een woning gaat dan moet u wel iets terugplaatsen. Neemt u bijvoorbeeld de nieuwe luxe douchekraan mee, zet dan een andere douchekraan terug anders kan de nieuwe huurder niet douchen.

Berekening vergoeding

We kijken niet naar wat u er voor heeft betaald, maar we rekenen met standaardbedragen. We kijken naar:

  • Hoeveel geld zouden wij voor zoiets betalen in een standaarduitvoering? Bijvoorbeeld: een standaard-keuken kost voor Ymere maximaal €1000. U krijgt dus maximaal €950 voor de keuken. Ook als u zelf meer heeft betaald.   
  • De leeftijd: hoe lang geleden heeft u verbouwd of heeft u het gekocht en geplaatst? En welk percentage hoort hierbij in de tabel hieronder?

Let op: u kunt alleen een vergoeding krijgen als u de originele factuur heeft bewaard, zodat we weten wat er is veranderd en wanneer dat is gebeurd. U krijgt géén vergoeding als u iets van Ymere vervangt dat nog geen 5 jaar oud was.

Leeftijd Procent
Tot en met 1 jaar 95 %
Tussen 1 en 2 jaar 85 %
Tussen 2 en 3 jaar 75 %
Tussen 3 en 4 jaar 65 %
Tussen 4 en 5 jaar 55 %
Tussen 5 en 6 jaar 45 %
Tussen 6 en 7 jaar 35 %
 Tussen 7 en 8 jaar 25 %
 Tussen 8 en 9 jaar 15 %
 Tussen 9 en 10 jaar   5 %

Overnemen

Gordijnen, meubels of bijvoorbeeld door u geplaatste inbouwapparatuur zoals een vaatwasser kunt u proberen te verkopen aan de nieuwe huurder (ter overname aanbieden). De nieuwe huurder is niet verplicht om hier geld voor te geven. Als de nieuwe huurder het niet wil hebben, moet u het weghalen. Behalve inbouwapparatuur in de keuken, zie Keuken.

Onderhoud van veranderingen na verhuizing

Als Ymere zegt dat iets in de woning mag blijven, betekent dit niet dat Ymere verantwoordelijk wordt voor reparaties en onderhoud. Het kan ook zo zijn dat de nieuwe huurder verantwoordelijk is. Ymere legt dit vast in de huurovereenkomst met de nieuwe huurders.

Hulp nodig?

   WhatsApp: 06 13 22 12 20
   Telefoon: 088 000 89 00
  Contactformulier
   Open: maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur
   Bezoektijden balie: maandag t/m donderdag 13.00-16.30 uur of in de ochtend op afspraak