Bezwaar maken

Huurders van een sociale huurwoning kunnen hier bezwaar maken tegen de huurverhoging. Uw bezwaar moet voor 1 juli 2020 bij ons binnen zijn.

Bezwaar maken tegen mijn huurverhoging

Een overzicht van redenen voor bezwaar vindt u op onze website. We adviseren u deze informatie te lezen voordat u overweegt om bezwaar in te dienen.

Let op: wacht met bezwaar maken tot u de brief heeft gekregen. U heeft uw contractnummer nodig, dit staat in de brief op pagina 3. U ontvangt de huurverhogingsbrief vóór 1 mei. 

Binnen vier weken antwoord

Als u bezwaar heeft gemaakt, dan kijken onze huurprijsspecialisten daar goed naar. Zij geven u zo snel mogelijk antwoord.

Als een bezwaar compleet is en voorzien van alle documenten, dan kunnen we al heel snel onze beslissing laten weten. Missen er documenten, dan sturen we een e-mail of brief met het verzoek om deze alsnog aan te leveren. In ieder geval proberen we altijd binnen vier weken te antwoorden op uw bezwaar.

Eens met uw bezwaar

Zijn we het eens met uw bezwaar? Dan passen we de huurverhoging aan. Teveel betaalde huur krijgt u terug.

Niet eens met uw bezwaar

Zijn we het niet eens met uw bezwaar? We sturen uw bezwaar dan door naar de Huurcommissie. We vragen u van te voren of u dit wilt.

De uitspraak van de onafhankelijke Huurcommissie is bindend. Het duurt soms enkele maanden tot uw bezwaar beoordeeld is door de Huurcommissie.

Waar u op moet letten als Ymere uw bezwaar naar de Huurcommissie stuurt:
U mag tot de uitspraak van de Huurcommissie de oude netto huurprijs betalen. U moet wel de nieuwe servicekosten betalen. Wijst de huurcommissie uw bezwaar af? Dan moet u het verschil tussen de oude en de nieuwe huurprijs bijbetalen. Als de huurcommissie uw bezwaar afwijst, moet u ook de legeskosten (€ 25) betalen aan de Huurcommissie.

Tip: betaal wel alvast de nieuwe huurprijs. Is uw bezwaar terecht? Dan krijgt u uw geld terug.

Huurbevriezing aanvragen 

Heeft u op de website van de Woonbond gelezen dat u huurbevriezing kunt aanvragen? Maar heeft u toch een huurverhoging gekregen? Dat klopt. Dit is geen fout. De regels om huurbevriezing te krijgen zijn bij ons anders dan de regels die in het Sociaal Huurakkoord staan. U leest meer over deze regeling in dit nieuwsbericht.