Redenen om bezwaar te maken

Op deze pagina leest u wanneer u geen huurverhoging mag krijgen. En of bezwaar maken zinvol is. Uw bezwaar moet vóór 1 juli 2023 bij ons binnen zijn.

Er zijn ook andere bezwaarredenen die speciaal gelden voor de inkomensafhankelijke huurverhoging of de standaard huurverhoging.

In deze video leggen wij uit wanneer u geen jaarlijkse huurverhoging mag krijgen

Redenen om bezwaar te maken

In deze situaties mag u geen huurverhoging krijgen:

 • De Huurcommissie heeft uw huur verlaagd vanwege onderhoudsgebreken. Dat betekent dat de gebreken nog niet zijn opgelost.  

 • Als u de brief over het voorstel voor de huurverhoging na 1 mei 2023 heeft ontvangen. Wij moeten u uiterlijk 2 maanden van te voren vertellen hoeveel de huur stijgt per 1 juli 2023.

 • Als uw netto huur op dit moment al op de maximale huurprijs zit. Dit is de huur zonder de servicekosten. In de brief over uw huurverhoging staat op pagina 4 wat de maximale huurprijs mag zijn van uw woning. Is uw netto huurprijs die u nu betaalt hoger dan de maximale huurprijs van uw woning? Dan mag u geen huurverhoging krijgen. In MijnYmere kunt u de brief bekijken.

  Goed om te weten: de maximale huurprijs die genoemd wordt in uw brief verschilt met de maximale huurprijs die geldt voor een sociale huurwoning op het moment van huren. De maximale huurprijs in uw brief kan hoger liggen dan de sociale huurgrens in 2023 van € 808,06. Dit wordt ook wel ‘liberalisatiegrens’ genoemd.
 • Als uw huur vanwege de jaarlijkse huurverhoging al twee keer binnen een jaar is verhoogd.

  Let op: het gaat hier om de jaarlijkse huurverhoging: een standaard huurverhoging die u ieder jaar krijgt. Is uw huur in de tussentijd verhoogd vanwege een verbetering in uw woning of de servicekosten zoals de stookkosten? Dan mag dat wel.

Bezwaar maken

 • U kunt bezwaar maken tegen de huurverhoging via MijnYmere

  Bezwaar maken

  Heeft u nog geen account ? Maak dan eerst een MijnYmere-account aan.

 • U kunt bezwaar maken tegen de huurverhoging via de post

  Stuur uw bezwaar inclusief eventuele bewijsstukken naar:
  Ymere
  T.a.v. Afdeling Huurprijs

  Postbus 2412
  1000 CK Amsterdam