Stookkosten

In sommige gebouwen levert Ymere verwarming en warm water. U heeft dan blokverwarming of stadsverwarming.
Deze kosten zijn onderdeel van uw servicekosten. Op de huurspecificatie ziet u welke kosten u betaalt voor welke service. De huurspecificatie staat in MijnYmere.

Bekijk uw huurspecificatie Contact over servicekosten

Heeft u nog geen MijnYmere-account? Maak dan eerst een account aan. 

Meters

Als u in uw servicekosten ook stookkosten aan Ymere betaalt, heeft u meters in uw woning. Op uw verwarming en bij kranen zitten verzegelde meters of doorstroommeters. De meters houden bij hoeveel warmte en warm water u gebruikt. Een meetbedrijf (Ista of Techem) leest de meters elk jaar af. Het uitlezen gebeurt op afstand.

U betaalt voor wat u echt verbruikt. Verwacht u dat u veel minder of veel meer gaat verbruiken, dan kunt u contact opnemen om het voorschot te laten aanpassen. U krijgt ieder jaar een afrekening. De afrekening stuurt Ymere in 1e helft van het jaar.

Op de website van Consuwijzer leest u meer over stadsverwarming, blokverwarming en de Warmtewet.

Als u het niet eens bent met de afrekening

Als u het niet eens bent met de afrekening kunt u een bezwaar bij ons indienen. Dit doet u gemakkelijk via MijnYmere. Komt u er met ons niet uit? Dan kunt u een uitspraak vragen aan de Huurcommissie.

Ook als u het niet eens bent met de stookkosten of de afrekening, moet u de afrekening wel betalen. Pas na een beslissing van de Huurcommissie of Ymere betaalt Ymere eventueel terug.