Vervangen van loden waterleidingen

De meeste woningen met lood liggen in Amsterdam-Noord. De rest in andere delen van Amsterdam, Haarlem en Haarlemmermeer. Buiten Amsterdam-Noord zijn we nu bijna klaar met het vervangen van de leidingen. 

De aanpak in Amsterdam-Noord is anders dan in de andere gebieden, omdat er in Noord veel gedeelde toevoerleidingen zitten. Het opsporen en vervangen van lood is daardoor lastiger. Op de pagina over Amsterdam-Noord vindt u informatie over de werkzaamheden daar.  

Vereniging van Eigenaren (VvE) 

Buiten Noord gaat het vooral om woningen die deel uitmaken van een VvE. Naar verwachting is al het lood daar in het najaar van 2021 vervangen. 
Maakt uw woning deel uit van een VvE? Dan gaat het vervangen van lood anders dan bij huurwoningen zonder VvE. De VvE moet namelijk eerst toestemming geven voor het vervangen van de leidingen. Dan pas kan Ymere wat doen. Heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met Team Waterleidingen van het Projectbureau Veiligheid en Duurzaamheid via waterleidingen@ymere.nl of 088 080 7575.  

Maatregelen vanwege het coronavirus 

Vanwege het coronavirus werken we volgens het protocol 'Samen veilig doorwerken'. De veiligheid van huurders, bewoners en medewerkers staat daarbij voorop. We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM, dus we houden voldoende afstand en werken niet bij ziekte of verkoudheid.