Schimmel

Schimmels groeien vaak in vochtige ruimtes zoals de badkamer of keuken. Het is daar vaak vochtig, warm en er is soms weinig ventilatie.  Dan is het de ideale plek voor schimmels. Bestrijden is lastig, voorkomen is beter.

Herkennen

Schimmel in huis is slecht voor uw gezondheid.

Schimmel ziet er meestal uit als kleine groene, bruine of zwarte puntjes. De schimmel vormt vaak een vlek op de muur of op het plafond. Schimmel groeit ook in de voegen van tegels, bijvoorbeeld in de badkamer. Als er veel schimmel is, ruikt de ruimte muf, naar aarde. 

Voorkomen

U moet er zelf voor zorgen dat u schimmels zo snel mogelijk verwijdert en voorkomt dat er schimmel ontstaat. Het belangrijkste is goed en regelmatig ventileren. Met ventileren voorkomt u vochtige lucht in uw huis.

Ventilatieroosters moeten schoon zijn, anders werken ze niet. Als u een serviceabonnement heeft, kan Ymere de roosters voor u schoonmaken.

Op de website van Milieu Centraal staan goede tips en informatie over veilige bestrijdingsmiddelen.

Terugkerende schimmel

Als de schimmel blijft terugkomen, neemt u contact op met Ymere. Dan onderzoekt Ymere eerst de oorzaak. Ymere treft maatregelen als blijkt dat de schimmel ontstaat doordat er iets mis is in de woning of uw gebouw.

Meer over