Platform Y

Platform Y is een club van enthousiaste jongeren, starters en studenten die sinds begin 2018 gevraagd en ongevraagd Ymere adviseert over belangrijke onderwerpen zoals woonkwaliteit en dienstverlening. Eén ding staat bij ons centraal: jouw mening en daar proberen wij alles voor te doen! We willen graag wonen bij Ymere beter maken, nu en in de toekomst. Vanuit wie we zijn, onze skills, dromen, ambities en wat ons inspireert. Ook willen we van ons laten horen, zodat Platform Y groeit!

Actief, informeel en gezellig

We komen 6 x per jaar bij elkaar, om nieuwe ideeën te verzamelen en uit te werken. De bijeenkomsten zijn actief, gezellig en informeel, je doet er veel nieuwe contacten op en we sluiten af met een borrel. Redenen genoeg om ook eens langs te komen. 

Onze eerste resultaten

  • Opdracht: meedenken over hoe huurders sneller online gegevens kunnen inzien en simpel zaken direct regelen, bijvoorbeeld een afspraak met een monteur of een betalingsregeling
  • Voorstel duurzaamheid: bewegingssensoren bij verlichting in fietsenstallingen en bergingen
  • Voorstel prettig wonen: plantenbakken voor de ingang van portieken plaatsen, zodat er geen fietsen worden gestald
  • Het laten reinigen van de gevelbeplating, om de uitstraling van ons complex te verbeteren

Meedoen en meedenken? 

Wanneer Wat gaan we doen Waar moet je zijn

Dinsdag 29 september '20
19:00 - 21:30

Thema n.t.b.

Wilde Westen
Bos en Lommerplantsoen 1,
Amsterdam

Donderdag 19 november '20
19:00 - 21:30

Thema n.t.b.

Studio K
Timorplein 62,
Amsterdam

Meld je aan via PlatformY@ymere.nl

Platform Y komt naar je toe in 2020!

In 2020 zal Platform Y ook jonge huurders in diverse complexen bezoeken met de Ymere Ontmoetbus. Deze bezoeken moeten nog worden ingepland, het schema zal op de website komen en via de digitale nieuwsbrief worden gecommuniceerd. En uiteraard ontvangen de jonge huurders in de buurt een persoonlijke uitnodiging. Houd de nieuwsbrief in de gaten voor meer info!

Op de hoogte blijven

Wil je maandelijks de nieuwsbrief ontvangen? Meld je aan via PlatformY@ymere.nl. Voor en na een event ontvang je van ons een update over wat er is besproken en wat je kunt verwachten bij het volgende event.

Nieuwsbrieven 2020:

Nieuwsbrieven 2019:

Tip: liever vanuit thuis meedenken, of ouder dan 35? Kijk dan bij het Digitaal huurderspanel: voor jong en oud, digitaal helpen om de dienstverlening en producten van Ymere te verbeteren. Als dank voor je deelname maak je bij elk onderzoek kans op leuke prijzen!