Wie komt in aanmerking?

Je kunt je 3 maanden voor je studie begint inschrijven voor de tijdelijke woningen. Om je in te schrijven heb je een bewijs van inschrijving bij de opleiding nodig. Heb je die nog niet? Stuur dan een kopie van je aanmelding mee.

Tijdelijke woningen in Amsterdam

Je komt in aanmerking als je voltijds studeert aan een mbo, hbo of universiteit in Amsterdam, Amstelveen of Diemen én je bent 18 jaar of ouder. Studeer je als voltijds student in een andere plaats, maar loop je stage in Amsterdam (minstens 4 dagen per week), dan kom je ook in aanmerking. Als stagiair heb je een brief nodig van de organisatie waar je stage loopt.

Tijdelijke woningen in Haarlem

Je komt in aanmerking als je voltijds studeert aan een mbo, hbo of universiteit in Haarlem, Amsterdam, Amstelveen of Diemen én je bent 18 jaar of ouder. Studeer je als voltijds student in een andere plaats, maar loop je stage in de regio Zuid-Kennemerland (minstens 4 dagen per week), dan kom je ook in aanmerking. Als stagiair heb je een brief nodig van de organisatie waar je stage loopt.

Overige voorwaarden

  • Krijg je een tijdelijke woning, dan moet je je bij de gemeente inschrijven op dat adres in de Basisregistratie Personen
  • Je mag geen kinderen hebben, want tijdelijke woningen zijn per definitie niet geschikt voor kinderen
  • Samenwonen mag wel