A A A

Uw woning verhuren via Airbnb mag niet

woensdag 28 juni 2017

Aanvulling 31-05-2018 Ons beleid over kamerverhuur is gewijzigd, we staan dit niet meer toe.

Over een paar weken is het zomervakantie. U gaat er misschien nog tussenuit. Goed om te weten wat u wel en niet mag met uw huurwoning. U mag uw woning niet via Airbnb onderverhuren. Steeds meer mensen in Nederland verhuren hun eigen woning via Airbnb als ze zelf weg zijn. Ook onze huurders vragen steeds vaker of dit mag. Wij staan vakantieverhuur in onze huurwoningen niet toe.

Een huurwoning is geen vakantieverblijf
Een huurwoning is bedoeld om in te wonen en niet om te verhuren als vakantieverblijf. Toeristen die overnachten in een huurwoning zorgen voor veel overlast voor omwonenden (denk aan rolkoffers op straat en op de trap en vreemde mensen in het portiek). Als u uw woning toch verhuurt zonder onze toestemming kunnen wij u een boete geven, de inkomsten opeisen of zelfs de huurovereenkomst beëindigen. Wij hebben een speciale afdeling die actief zoekt naar huurders die zich niet aan de regels houden. Lees er meer over bij Woonfraude.  

Soms mag u uw woning wel verhuren
U mag in sommige gevallen wel uw woning verhuren. Bijvoorbeeld als u een langere tijd gaat reizen, of in het buitenland gaat werken of studeren. Dit heet huisbewaring en vraagt u voor vertrek bij ons aan. Het is ook mogelijk om een kamer in uw huis te verhuren of iemand gratis in een kamer te laten wonen. U leest er meer over bij Huisbewaring en kamerverhuur. Wij wensen u een hele fijne zomer toe!

Aanvulling 31-05-2018
Ons beleid over kamerverhuur is gewijzigd, we staan dit niet meer toe.