A A A

Ymere plaatst met dakpartners zonnepanelen bij huurders

maandag 4 april 2016

Op donderdag 24 maart tekende Ymere een intentieovereenkomst met haar dakpartners Klomp en Patina. Via een zogenaamde ESCO (Energy Service Company) gaan de partners de komende jaren minimaal 8.500 woningdaken voorzien van zonnepanelen.  

Huurder bespaart € 60,- per jaar

Ymere staat voor goede en betaalbare woningen voor mensen met een bescheiden inkomen. Het verduurzamen van woningen levert hier een belangrijke bijdrage aan. Door de samenwerking met haar dakpartners kan Ymere haar huurders kosteloos zonnepanelen aanbieden. De huurder bespaart hierdoor op zijn energiekosten.

Aanbod via webshop

Het voordeel van de samenwerking met de dakpartners is dat zij de daken van de woningen beheren en precies in beeld hebben waar de zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Op basis van deze inventarisatie worden per wijk de zonnepanelen aan de huurders aangeboden. Via de webshop "Woningverbetering op Maat" maken huurders uiteindelijk zelf de keuze om gebruik te maken van dit aanbod. Ymere benadert de eerste huurders in het najaar van 2016. De komende maanden worden gebruikt om overeenstemming te bereiken met financiers en te komen tot een definitieve overeenkomst.

In de Haarlemmermeer doen we het al

Tegenstroom plaatste al bij ruim 1.000 huishoudens zonnepanelen op de daken van Ymere. Deze partij werkt alleen in de gemeente Haarlemmermeer. Via de ESCO is het mogelijk om ook de huurders in de regio's in Amsterdam, Haarlem, Almere en Weesp zonnepanelen aan te bieden. In de toekomst wil Ymere de ESCO uitbreiden met ledverlichting in de algemene ruimtes van woningcomplexen. Op deze manier kunnen huurders ook besparen op de servicekosten.

Uitstoot CO2 neemt af

Naast een financieel voordeel voor de huurders dragen de zonnepanelen ook bij aan een beter milieu. Het opwekken van zonne-energie is schoon en zorgt voor een vermindering van CO²-uitstoot per woning. Tot slot levert het plaatsen van zonnepanelen Ymere ook een energielabelstap per woning op.