A A A

Ymere ondertekent Ethisch Manifest

dinsdag 24 mei 2016

Ymere heeft het ethisch manifest ‘Van Schulden naar Kansen" ondertekend en zich daarmee aangesloten bij de landelijke coalitie. Dit manifest bevat tien regels om klanten met betalingsachterstanden te helpen en om te voorkomen dat er financiële problemen ontstaan.

We werken hiervoor samen met bedrijven die willen voorkomen dat klanten betalingsproblemen krijgen. In de regels staat hoe we omgaan met huurders met huurachterstand. Met een begripvolle benadering, duidelijke informatie en een eerlijke behandeling. Het Ethisch Manifest sluit aan op onze incasso-werkwijze. Daarom hebben onze incasso-partners Syncasso en Van der Hoeden Mulder het manifest ook ondertekend.

Visie

We zijn een maatschappelijk onderneming en dienen een publiek doel. In ons werk krijgen we te maken met klanten met geldproblemen. We willen er zoveel mogelijk aan doen om te zorgen dat onze klanten kunnen betalen en geen problemen krijgen.

Minder ontruimingen

De werkwijze zorgt dat er minder vaak ontruimd wordt. In 2014 hebben we 142 huurders ontruimd vanwege huurachterstand. In 2015 waren dit 92 huurders. In het eerste kwartaal van 2016 zijn er 22 ontruimingen geweest vanwege huurachterstand.

Overige partijen

Naast andere woningcorporaties doen verzekeraars, energiebedrijven, incassobureaus, telecombedrijven, deurwaarders mee aan het manifest. Deze partijen voelen zich verantwoordelijk om klanten met betalingsproblemen zo goed mogelijk te helpen. Het maken van dit ethisch manifest is een mijlpaal op weg naar de gezamenlijke ambitie om van schulden kansen te maken.