A A A

Wandel en bewonder! Open Monumentendag 2016

donderdag 8 september 2016

Aankomend weekend vindt voor de 30e keer Open Monumentendag plaats. In gemeenten door heel Nederland openen rijksmonumenten hun deuren voor nieuwsgierige bezoekers. Ook Ymere doet dit jaar weer mee. In Amsterdam worden drie monumenten opengesteld voor publiek en er zijn wandelingen georganiseerd in Amsterdam en Haarlem.

Amsterdamse School

Omdat Amsterdam dit jaar het honderdjarig jubileum viert van de Amsterdamse School staat Open Monumentendag ook in het teken van deze prachtige stijl. Daarom opent voormalige Ambachtsschool Het Sieraad dit jaar weer zijn deuren. Bezoekers kunnen zich laten rondleiden door medewerkers van Ymere en gidsen van Monumenten en Archeologie. Ook zijn de museumwoning in Tuindorp Oostzaan en Huize Lydia aan het Roelof Hartplein open voor publiek. Daarnaast organiseert Ymere, samen met Eigen Haard en Stadgenoot, een stadswandeling door de Baarsjes.

Ambachtsschool Het Sieraad in Amsterdam-West

Iconen en Symbolen

In Haarlem is het thema dit jaar Iconen en Symbolen. Samen met het Gilde Haarlem heeft Ymere twee stadswandelingen in Haarlem-Noord uitgezet. Bezoekers kunnen zo al wandelend hun kennis bijspijkeren over de geschiedenis en de woningen van De Heiligenhuisjes en Het Ripperdaterrein.

De Heiligenhuisjes in Haarlem-Noord


Programma

Het belooft een prachtig weekend te worden. Wilt u mee wandelen in Amsterdam en Haarlem of de monumenten bezoeken? U bent harte welkom. U hoeft zich niet van te voren aan te melden.

Amsterdam:

Het Sieraad: zaterdag van 10.00 – 17.00 uur, zondag van 10.00 – 15.00 uur.
Museumwoning Tuindorp Oostzaan: zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur.
Huize Lydia: zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur.

Wandeling Baarsjes: zaterdag en zondag, 11.00 uur, 13.00 uur, 15.00 uur
Startpunt: voor de Corantijnschool (Corantijstraat 4)

Haarlem:

Wandeling De Heiligenhuisjes: zaterdag en zondag, 12.00 uur en 14.00 uur
Startpunt: Voor de Mariakerk (Rijksstraatweg 355)

Wandeling Het Ripperdaterrein: zaterdag en zondag, 12.00 uur en 14.00 uur

Startpunt: Voor het hoofdgebouw (Sint Jorisveld)