A A A

Twee keer kans op de Amsterdamse Nieuwbouwprijs!

dinsdag 13 september 2016

Wij zijn twee keer genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs! Zowel project Tugela als Fagel-Cats maken kans om deze mooie prijs in de wacht te slepen. Dat is mooi nieuws! Wij vinden het belangrijk dat onze doelgroep in ons aanbod keuze heeft. We streven naar een gevarieerde woningportefeuille. Deze twee projecten zijn hier een mooi voorbeeld van.

Tugela

Tugela bestaat uit vijf woongebouwen die begin 20e eeuw voor voornamelijk Joodse handwerklieden zijn gebouwd. Ymere besloot in 2009 om twee van de vijf blokken te slopen. In deze twee complexen zijn 85 sociale huurwoningen en 72 koopwoningen en 82 parkeerplaatsen gerealiseerd. De nieuwe bewoners in de koopwoningen zijn vooral jonge starters uit Amsterdam.

Tugela
Fagel-Cats

Met dit project komt Ymere tegemoet aan de vraag naar grotere woningen met een zorgaanbod. De woningen zijn zo gebouwd dat de bewoners erin kunnen blijven wonen, ook als ze extra zorg nodig hebben door ouderdom, ziekte of omdat ze minder valide zijn. Het project heeft daarmee een belangrijke sociale en maatschappelijke functie in de buurt.

Fagel-Cats

Amsterdamse Nieuwbouwprijs

De prijs wordt georganiseerd door de gemeente Amsterdam in samenwerking met Amsterdam Woont en AT5. Het is een publieksprijs, dus iedereen kan stemmen. Stemmen kan tot woensdag 28 september, 12.00 uur.

Op AT5 kan je in een speciale uitzending alle genomineerde projecten bekijken. Dit programma wordt op woensdag 14 september om 21.15 uur uitgezonden.

Op vrijdag 30 september, maakt wethouder Laurens Ivens bekend welk project de meeste stemmen heeft gekregen.

Wat is jouw favoriete project? Stem ook mee! Stemmen kan op de website van Amsterdam Woont.