A A A

Feestelijke afsluiting woningverbetering Gaasterland- en Waddenstraat

dinsdag 20 september 2016

regiomanager Gerrie Blok en wethouder Joyce Langenacker

Woningcorporatie Ymere heeft drie galerijflats aan de Gaasterland- en Waddenstraat grondig aangepakt. Naast het noodzakelijke onderhoud zijn er diverse verbeterende maatregelen uitgevoerd. De woningen zijn volledig geïsoleerd, de installaties zijn weer up-to-date en er is veel aandacht besteed aan de veiligheid. De woningen voldoen nu aan het politiekeurmerk Veilig Wonen.


Toe aan een opknapbeurt

De drie flats, gebouwd in de jaren zestig, waren al enige tijd toe aan een opknapbeurt. In 2011 kwamen de bewonerscommissie en woningcorporatie Ymere voor het eerst bij elkaar om een verbeterplan te maken. Helaas werden de werkzaamheden uitgesteld door de dalende investeringsruimte van Ymere. In 2015 werden de gesprekken weer opgepakt en rolde er een mooie verbeteraanpak uit. In juni van hetzelfde jaar startte aannemer Hemera met de werkzaamheden.


Een fris aanzien

Naast het onderhoud en de verbeteringen hebben de gebouwen ook weer een fris aanzien gekregen. Nieuwe balkon hekwerken en het schilderwerk in een nieuwe kleurstelling zorgen voor een fraaie uitstraling. Als kers op de taart zijn de kopgevels voorzien van een schildering naar ontwerp van Nicole Martens. De gebouwen zijn weer klaar voor de toekomst!

Een nieuw thuis

De werkzaamheden hebben een jaar in beslag genomen en zijn uitgevoerd in bewoonde staat. Ans Koren van de bewonerscommissie over het proces: "Het is als een bevalling, zwaar, maar daarna heb je wat waar je van geniet!" Vrijdag 16 september vierden de bewoners de afronding van deze werkzaamheden samen met woningcorporatie Ymere en wethouder Joyce Langenacker. De wethouder is tevreden: "De komende tijd worden veel nieuwe woningen toegevoegd in Schalkwijk, maar onderhoud van de bestaande woningen, zoals dit project laat zien, is minstens zo belangrijk. Met aandacht voor duurzaamheid. We willen dat de huidige bewoners prettig en plezierig in Schalkwijk blijven wonen. Ymere en de bewoners hebben dit gezamenlijk tot een prachtig resultaat gebracht." Gerrie Blok, regiomanager Ymere regio Haarlem voegt toe: "Een jaar lang werkzaamheden in en om je huis, dat is niet niks. Desondanks hebben de bewoners goed met ons meegedacht en veel geduld opgebracht. Ik ben blij dat de werkzaamheden zijn afgerond en wens alle bewoners veel geluk en woonplezier in hun vernieuwde thuis!"