A A A

Hof van Dumont in Haarlem maakt kans op Lieven de Key Penning

woensdag 19 oktober 2016

Op dinsdag 22 november a.s. wordt voor de achtste keer de Lieven de Key Penning 2016 uitgereikt. De Lieven de Key Penning is een Haarlemse stadprijs voor architectuur, stedenbouw en monumenten. Het thema van dit jaar is architectuur. Tien gebouwen die in de afgelopen drie jaar zijn gerealiseerd zijn genomineerd voor de prijs. Een van de genomineerden is Hof van Dumont.

Hof van Dumont

Hof van Dumont

Hof van Dumont is in opdracht van Ymere ontworpen door de architecten Zorica Jovanovic en Stefan Ritzen van Ritzen Architecten uit Maastricht. Het ligt in de Slachthuisbuurt en maakt deel uit van het nieuwe entree van Haarlem. Het nieuwbouwcomplex is begin 2015 opgeleverd. Het bestaat uit 99 huur- en koopwoningen, verdeeld over 88 appartementen en 11 eengezinswoningen en ca. 1.350 m2 aan bedrijfsruimten. Naast Ymere beheert woningcorporatie Elan Wonen 40 huurwoningen en een deel van de bedrijfsruimten. Ons regiokantoor in Haarlem zit eveneens in de plint van het complex.

Kijk het filmpje over Hof van Dumont en Hof van Sevenhuijsen.

Vakprijs en publieksprijs

Een professionele jury, waaronder wethouder Jeroen Spijk, stadsbouwmeester Max van Aerschot en architect Merijn de Jong (Heren 5 Architecten), bepaalt welk project dit jaar de Lieven de Keypenning wint. Daarnaast wordt er ook een publieksprijs uitgereikt.  U kunt tot 20 november uw stem uitbrengen op uw favoriete project. Helpt u Hof van Dumont mee naar de overwinning?

Breng uw stem uit!