A A A

Hof van Dumont wint publieksprijs Lieven de Key Penning

woensdag 23 november 2016

Hof van Dumont

Gisteravond is voor de achtste keer de Lieven de Key Penning uitgereikt. Hof van Dumont was één van de genomineerden en is met de publieksprijs naar huis gegaan! De Lieven de Key Penning is een Haarlemse prijs voor architectuur, stedenbouw en monumenten.

Beloning voor gezamenlijke inzet

Het was een ware nek-aan-nek-race. Zowel Het Kroonhof aan de Schouwtjeslaan en Hof van Dumont aan de Schipholweg waren populair onder de stemmers. Uiteindelijk heeft Hof van Dumont met 19 stemmen meer de prijs in de wacht gesleept. En daar zijn we natuurlijk heel trots op! Projectontwikkelaar Marjolein Hofstede: "Ik heb hier, samen met het ontwikkelteam, de afgelopen jaren met zoveel plezier en energie aan gewerkt. Deze prijs is echt een beloning voor onze gezamenlijke inzet." De vakjury gaf bij de uitreiking aan dat Hof van Dumont, samen met de andere nieuwe complexen aan de Schipholweg, een 'boost' heeft gegeven aan de entree van de stad.

Hof van Dumont

Hof van Dumont is in opdracht van Ymere ontworpen door de architecten Zorica Jovanovic en Stefan Ritzen van Ritzen Architecten uit Maastricht en gebouwd door UBA uit Uithoorn. Het ligt in de Slachthuisbuurt en maakt deel uit van het nieuwe entree van Haarlem. Het nieuwbouwcomplex is begin 2015 opgeleverd. Naast Ymere beheert woningcorporatie Elan Wonen 40 huurwoningen en een deel van de bedrijfsruimten. Ons regiokantoor in Haarlem zit in de plint van het complex.

Bedankt!

We zijn heel blij met deze mooie architectuurprijs. We willen daarom iedereen hartelijk bedanken die hun stem heeft uitgebracht.