A A A

Ymere draagt Tudorpark over aan Dura Vermeer

vrijdag 16 december 2016

Ymere draagt Tudorpark over aan Dura Vermeer

Ymere heeft de bouw en verkoop van koopwoningen in nieuwbouwwijk Tudorpark in Hoofddorp overgedragen aan Dura Vermeer. We willen ons in de toekomst vooral concentreren op de bouw en het beheer van sociale huurwoningen.

Ymere (opdrachtgever) en Dura Vermeer (ontwikkelende bouwer) ontwikkelen sinds 2014 samen Tudorpark nabij de Toolenburgerplas in Hoofddorp. In de nieuwe wijk, in karakteristieke Engelse Tudorbouwstijl met steile daken met vlakke pannen en opvallende schoorstenen, komen in totaal circa 1.250 woningen, waaronder 30 procent sociale huur. De eerste bewoners wonen er al weer bijna twee jaar tot volle tevredenheid.

Ymere richt zich op sociale huurwoningen

Volgens de nieuwe Woningwet moeten woningcorporaties zich vooral richten op het bouwen en beheren van sociale huurwoningen voor mensen met bescheiden inkomens. In goed overleg hebben we daarom besloten de ontwikkeling en verkoop van de koopwoningen binnen Tudorpark over te dragen aan partner Dura Vermeer. Wij zijn en blijven verantwoordelijk voor de sociale huurwoningen in de wijk.

Betrouwbaar

"Dura Vermeer is een betrouwbare partner waar we al lang mee samenwerken", zegt Viviane Regout, lid van de directieraad van Ymere. "Dat we het project overdragen aan Dura Vermeer is een logische keuze." Wat Dura Vermeer onderscheidt van veel andere bouwbedrijven is dat ze meedenken in de totale ontwikkeling. Regout: "Het is een écht familiebedrijf. Betrouwbaar, toegankelijk. En ze denken mee over de toekomst van de wijk. Hoe je er goed kunt wonen. Dat is fijn. We kunnen dan ook letterlijk op ze bouwen."

Groei

Omdat de woningmarkt snel aantrekt en er grote vraag naar woningen is in Tudorpark willen Ymere en Dura Vermeer de wijk versneld ontwikkelen. Zo dragen beide partijen bij aan de woningbouwambities van gemeente Haarlemmermeer. "De investering in Tudorpark past in onze groeiambitie. Onze integrale aanpak bij de ontwikkeling van Tudorpark maakt het mogelijk om dit ambitieuze project in korte tijd op de markt te brengen", zegt Peter Krop, divisie directeur Bouw en Vastgoed, van Dura Vermeer. Hierdoor kan Dura Vermeer bijdragen aan de enorme vraag naar koop- en huurwoningen in Haarlemmermeer. Dura Vermeer wil de 700 koopwoningen en vrijesector huurwoningen uiterlijk eind 2020 op te leveren.